Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247589
Megjegyzés: 0
Isztriai félsziget: Rovinj
Rovinj Rovinj (Rovigno) az egykori velencei kikötőváros festői óvárosával az Isztria egyik legizgalmasabb és talán legszebb települése az Isztria félsziget >>>


Rovinj

Rovinj az egykori velencei kikötőváros festői óvárosával az Isztria egyik legizgalmasabb és talán legszebb települése az Isztria félsziget turistaparadicsomnak számító, nyugati partján helyezkedik el. Hangulatos közterein sétálva lépten-nyomon a régmúlt - illír, római kori és velencei időkből származó - emlékeire bukkanunk.
Rovinj - Rovigno
Ajánlott megnézni az olasz hatású város vörös óratornyát a kikötőben, a barokk Balbi-kauput 1680-ból, mely ma az óváros bejárataként szolgál, és a 17. századból származó tanácsházát.
Rovinj Az üzletekkel tömött kis utcák végigjárása után befejezhetjük városnéző körutunkat bármelyik étteremben, vagy kávézóban, melynek mindegyike speciális kínálatokkal várja vendégeit, és a halászvároska légkörét is testközelből tapasztalhatjuk meg. Ez a fantasztikus gyöngyszem évről évre fotósok ezreit vonzza a városba nem érdemtelenül.
A város egyedisége azonban mégsem csak kulturtörténelmi emlékeiben rejlik, hanem több mint 67 km hosszú, jól tagolt partszakaszában is,mely a Limski-csatornától a közeli Brioni-szigetcsoportig ig húzódik. Rovinj partjaihoz 22 sziget tartozik, melyek közül a legnagyobbak lakottak. A Szent Katharina, a legnagyobb sziget mindössze 100 m-re fekszik a parttól, és naponta el lehet érni Rovinjból kis csónakkal.
Rovinj jelképe a dombtetőn álló Szent Eufémia templom.
A névadó, Eufémia 304-ben a keresztényüldözés áldozata lett 15 éves korában – a legenda szerint kiéheztetett oroszlánok elé vetették, de azok nem bántották; a feldühödött rómaiak ezután a lányt kerékbe törték.
A keresztények a holttestet márvány szarkofágba fektették, amit Konstantinápolyban helyeztek el. 300 évvel később nagy vihar közepette a szarkofág eltűnt a helyéről és néhány nap múlva Rovinj mellett jelent meg, a tengeren lebegve. Egy halászfiú húzta partra a szarkofágot, amelyet ezután a templomban helyeztek el.
A templom tornya a velencei Szent Márk téri harangtornyot mintázza, csúcsán Szent Eufémia szobra látható – a szobor a szél hatására elfordul: a helyiek szerint, ha a szárazföld felé néz, eső, ha a tenger felé, jó idő várható. A Szent Euphemia templom 57 méteres harangtornyából feledhetetlen kilátás nyílik a tengerre, valamint az egész városra. Az Isztria legnagyobb barokk épülete akkor épült, amikor Rovinj Velence flottájának védobástyája volt.
A rendkívül változatos kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújtó Rovinjban találjuk a horvát tengerpart egyik legmodernebb vitorláskikötőjét is. Az "Arany fok" (Zlatni rt) nevű parkerdőben pedig a nap minden szakában jól fog esni egy üdítő séta.
Rovinj

Rovinj Rovinj - Vörös óratorony Rovinj Rovinj
Rovinj Rovinj Rovinj Rovinj
Rovinj Rovinj Rovinj Rovinj


 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Horvátország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Horvátország:
Krk -sziget

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 3.57
Szavazat: 7


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Adriai tengerHorvátország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista