 |
A hagyományos ételeket a gostilnákban (kisvendéglőkben) készítik a legízletesebben. >>> |
Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom)
Hozzávalók: Fél kg gomba (a legjobb erdeiből) 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek vágott zöldpetrezselyem 3 ek. olivaolaj 35 dkg burgonya 3 paradicsom 2 l húsleves 1 ek. liszt 2,5 dl tejföl só, bors |
 |
Elkészítés: A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm. Tejföllel finomítom, sóval, borssal ízesítem.
|
|
| |
Átlagolt érték: 5 Szavazat: 2
|
|