Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247585
Megjegyzés: 0
Hírek: Turisztikai fejlesztések Horvátországban
Turisztikai fejlesztések Horvátországban A turisták érdeklődése évek óta töretlenül nő Horvátország iránt. 2004-ben a magyar turisták száma 400 ezer volt, honfitársaink 2 100 000 vendégéjszakát >>>


Horvátország felkészült az idei szezonra
Turisztikai fejlesztések déli szomszédunknál

A turisták érdeklődése évek óta töretlenül nő Horvátország iránt. 2004-ben a magyar turisták száma 400 ezer volt, honfitársaink 2 100 000 vendégéjszakát töltöttek el a szomszédos országban, a növekedés a vendégszámot tekintve 13 százalékos, a vendégéjszakáknál 10 százalékos.


A turistaforgalom évek óta tartó növekedése lehetővé tette, hogy folyamatosan modernizálják a turisztikai infrastruktúrát Horvátországban. A közutak, autópályák fejlesztésére jellemző, hogy 2001 és 2005 között 450 kilométer hosszúságú autópályát és 81 kilométer autóutat építettek Horvátországban. Az idén nyáron már autópályán lehet haladni a magyar határtól Rijekáig, illetve Splitig, és az Isztriát átszelő autópálya egy szakaszát is lehet már használni Rijeka és Rupa között. Horvátország
Szállodai fejlesztések

A szállodai infrastruktúrát is a minőségi fejlesztés jellemzi az utóbbi években. Az idén három világmárka, a Hilton, a Regent és a Savoy jelenik meg Horvátország három városában, Dubrovnikban, Zágrábban, illetve Opatijában. Az idei szezonra Dubrovnikban teljes átalakítás után megnyílik a négycsillagos Dubrovnik Palace szálloda. Az Isztrián tavaly óta összesen 1,2 millió eurót költöttek turisztikai fejlesztésekre, ezek elsősorban már meglevő létesítmények felújítását jelentik Umagon, Porec-ben, Vrsarban, Pulán és Rovinjban. Sok megújult létesítményt találnak idén a turisták Dalmáciában is. Sibenikben megfiatalodott a Solaris, Zadarban a Borik üdülőkomplexum, Primostenben pedig a szállodák, a kemping és a kikötő. Az idén a szervezett turizmus 160. évfordulóját ünneplő Opatijában is számos újdonság várja a vendégeket.

Rovinj

Rab - sziget

Az idei szezon sikerének érdekében mintegy 400 millió eurót invesztálnak a horvát turizmusba. Az összeg felét Isztria megyében költik el, közel 186 millió eurót szánnak az idegenforgalomhoz közvetve vagy közvetlenül kapcsolódó isztriai turisztikai termékek, a szálloda szektor, valamint a falusi turizmus fejlesztésére. A Tengermellék- fennsík megyében mintegy 132 millió eurót szánnak a szállás infrastruktúra bővítésére és a turistaközpontok rendezésére. A harmadik helyen Dubrovnik-Neretva megye áll, amely 111 millió eurót használhat fel a szálláskapacitások renoválására, valamint az eddigi krónikus szálláshiány enyhítésére. Split-Dalmát megye az idén 35 millió euróra számíthat főként a már meglévő szálláshelyek minőségének fejlesztésére, Zadar és ©ibenik-Knin megyében összesen 27 millió eurót szánhatnak a szálláshelyek és turisztikai termékek korszerűsítésére.

Lika-Senj megye 16 millió eurót kapott a teljes körű infrastruktúra fejlesztésére, valamint új kapacitások létrehozására.

Rovinji beruházások
Az Adria Resorts idegenforgalmi és szállodavállalatot is működtető rovinji Adris-csoport nemrégiben jelentős turisztikai beruházásokat jelentett be: Rovinj Riječ Monte Mulin városrészében négycsillagos szálloda-apartman telepet építenek, amelynek várható költsége 250 millió euró. Az idén, az első szakaszban 50 milliót invesztálnak az új turistafalu építésére. A fejlesztés második szakaszában a Monte Mulin városrészben hozzákezdenek a Hotel Montauro átalakításához. A Hotel Parkot teljesen felújítják belülről, és új szárnyat is építenek hozzá.

Megújuló kempingek
Az Umagban székelő Istraturist a szolgáltatások minőségének további javítását célzó befektetésekbe kezdett. A főként a kempingek minőségi fejlesztését előirányzó invesztíciók értéke eléri a 12,5 millió eurót. Az Istraturist az elmúlt öt év során mint egy 76 millió eurót fektetett be a szálláshelyek felújításába és a szolgáltatások bővítésébe. Idén az autóskempingeken a sor, amelyek renoválására mintegy nyolcmillió eurót szánnak. Az Istraturist legnagyobb kempingje, a Ladin gaj felveszi a Camping Park Umag nevet és négycsillagossá lép elő, míg a Finida, a Stella Maris, a Pineta és a Kanegra kempingek háromcsillagos besorolást kapnak. A Porec és Novigrad között található, háromcsillagos Lanterna Kemping számos, a gyermekek számára készült létesítménnyel bővült az idén. Így készült el a gyermekjátszótér és több gyermekmedence. A kempingben egyetlen hazaiként a Vivaldi Travel üzemeltet telepített sátrakból álló tábort, amely a gyermekes családok kedvelt célpontja.

Forrás: turizmusonline.hu
2005-07-10 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Horvátország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Horvátország:
Krk -sziget

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.66
Szavazat: 3


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Adriai tengerHorvátország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista