Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247589
Megjegyzés: 0
Adriai-tenger: Horvátország Európa búvár úticélja
Horvátország Európa búvár úticélja Ha következő európai csoportos búvárutazási úticélodat keresed, lépj túl tipikus búvárútjaidon, és csodáljátok meg Horvátországot, amely gyönyörű, romlatlan és >>>


Horvátország - Europa búvár úticélja

Ha következő európai csoportos búvárutazási úticélodat keresed, lépj túl tipikus búvárútjaidon, és csodáljátok meg Horvátországot, amely gyönyörű, romlatlan és elbűvölő tengeri tájakat kínál, a víz feletti világ pedig át van itatva történelemmel és tradíciókkal. Mindez Horvátország, egy viszonylag kis ország mégis Európa egyik legjobb búvár úticélja. Horvátországnak

csodálatos 5.835 km-es partvonala van, melyből 4.057 km tartozik több, mint 1.000 szigetéhez. Legnagyobb szigete Krk Rijeka mellett, melynek területe 462 km². Az adriai partvidék mentén, ahol az évi napsütéses órák száma kb. 2.600, az éghajlat mediterrán, azaz a nyár meleg és száraz, a tél enyhe. Az ország belsejében az éghajlat kontinentális, a nyár forró, a tél pedig hideg Búvárkodás az Adrián

és havas. Hosszú és színpompás partvidékén és nagyszerű nyári időjárásán kívül Horvátország sok természetvédelmi területet és gazdag történelmi és kulturális örökséget kínál a látogatóknak. Horvátországban hét nemzeti park van, a leghíresebb a plitvicei tavak vidéke, amely az UNESCO világörökségének része, a világ egyik legszebb karsztvidéke. A tavak mészben gazdag vize olyan üledékeket formál, amelyek a baktériumok, algák és a mohafélék révén „élő” vízeséseket hoz létre, melyek szinte szemlátomást változtatják alakjukat.
Más turistacélpontok: Dubrovnik, szintén az UNESCO világörökségének része, „az Adria gyöngye”, amint azt a híres angol költő, lord Byron írta róla, valamint sok más nagy történelmi jelentőségű város.

Pohlib rózsa Horvátországot a tömegturizmus még nem rontotta el. Így a búvárok érintetlen és zavartalan vizekben merülhetnek, ahol gyönyörű víz alatti látványokba lehet részük: nagyszámú és sokféle hal látható, és számtalan titokzatos hajóroncs – Horvátország fő búvárattrakciója. Felszíni időintervallumaitok alatt pedig te és csoportod felfedezhetitek e régi és különös országot anélkül, hogy a tömeg zavarna.

Miért látogassunk hát Horvátországba?

A fenti okokból, továbbá azért, mert:
A PADI Europe tagok számára Horvátország közel van az otthonhoz. Akár autóval, akár repülőgéppel pár óra alatt ott lehettek.
Horvátország kitűnő turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, sok a szálloda, nyaraló apartman és bungalow.
Horvátország többnyelvű és több kultúrájú ország. A legtöbb horvát tud idegen nyelvet, a német, az angol és az olasz nyelvet sokan beszélik. Horvátországban már sok jól megalapozott PADI Dive Center és Resort található, és még több lesz, ahogy a búvárpiac növekszik.
Még egy pozitívum az odajutás és az ott tartózkodás költsége. Horvátország a búvároknak nagy értéket kínál a pénzükért.

Mindent egybevetve Horvátország pompás kombinációja a történelmi városoknak és falvaknak, a hegyvidékeknek és a homokos strandoknak, amelyekről látszik a kristálytiszta tengerrel övezett számtalan sziget. Ha te és barátaid valami újat és mást kerestek, szakadjatok el a tipikusbúvár vakációtól, és próbáljátok ki a rendkívüli, hasonlíthatatlan és „felfedezetlen” Horvátországot.

Forrás: merulesvezeto.hu

 


  
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Horvátország
· Publikálta: deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Horvátország:
Krk -sziget

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.33
Szavazat: 6


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Horvátország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista