 |
A salátafélék legnagyobb kultuszát az olasz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél >>> |
A salátafélék legnagyobb kultuszát az olsz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél a kiváló minőségű sassoolajat használják, de készítenek különféle dressingeket is, amelyek ízesitésénél a citrom- és grape-fruitlé adja fő jellegét. Nagy előszeretettel alkalmazzák a kombinált salátákat, amelyeket aszpikban kocsonyázva és díszítve tálalnak.
|
Palermói saláta
Hozzávalók:
-5 dkg ketchup, -2 dkg fejes saláta, -15 dkg csemege uborka, -2 tojás, -20 dkg trappista sajt, -só, -mustár, -törött feketebors és - a tálaláshoz 1 fejes saláta |
 |
Elkészítés:
A megmosott fejes salátát, a csemege uborkát vékony metéltre vágjuk, a kemény tojásokat, a trappista sajtot megre-szeljük (a sajtból kb. 5 dkg-ot meghagyunk). A ketchupot a reszelt sajttal, a mustárral, sóval és a törött borssal elke-verjük. Hozzáadjuk az előkészített fejes salátát és uborkát, lazán összekeverjük. Tálalásig salátahűtőbe vagy rozsda-mentes tálba téve hűtőszekrényben tároljuk. Tetejét a visszahagyott reszelt sajttal meghintjük.
|
|
| |
Átlagolt érték: 4 Szavazat: 1
|
|