Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247585
Megjegyzés: 0
Hírek: Fejlődő hazai síterepek
Fejlődő hazai síterepek Egy 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően valóságos síparadicsommá alakulhat az eplényi sípálya.  >>>


Fejlődő hazai síterepek

Egy 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően valóságos síparadicsommá alakulhat az eplényi sípálya. A fejlesztéseknek köszönhetően akár 90 napos is lehet a síszezon. Fejlesztések történtek a legnépszerűbb hazai síterepen, Bánkúton is és Dobogókő is felkészülten várja a hazai síelők rohamát.

Hóágyúzható pályák Eplényben

Az eplényi pályarendszeren megvalósuló fejlesztések a terület feletti kezelési joggal rendelkező Honvédelmi Minisztérium és az üzemeltető RFV Sípálya Kft. között 2006. július 21-én kötött megállapodásnak köszönhetőek, amelynek értelmében a cég 25 évre bérbe kapott 15 hektárt - nyilatkozta a Veszprémi Naplónak Fiskál János polgármester.

A magyar tulajdonú társaság jelenleg 300 millió forintos beruházást valósít meg, amelyhez 67 milliós támogatást nyújtott a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A z eddigi három sípálya helyett a jövőben öt várja a sportolni vágyókat. Az újak piros-fekete pályák lesznek, 900 méter hosszúságban. A régieknél kiigazítják a pályát, ennek nyomán ezek hossza is nő. A lyukasztós jegyrendszert a Nyugat-Európában elterjedt modern, mágneskártyás bérletekre cserélik.
A várhatóan növekvő számú vendégek kedvéért megnövelik a sífelvonók kapacitását is. A régi felvonók óránként 350 embert szállítottak fel a hegyre, az újak kapacitása óránként 525 fő lesz. A sípálya működéséhez szükséges hómennyiség biztosítása érdekében kilenc mobil hóágyút szereztek be, amelyek az öt pálya teljes területén biztosíthatják a havat.

Hóágyúzható pályák Eplényben

Hóágyúzható pályák Eplényben

Az elegendő hó előállításához jelentős mennyiségű víz is kell, ezért a völgyben létrehozott mesterséges tavak közül kettőt (Gyékényes-tó, Boszorkány-tó) felújítottak.
A pályák mellett rendelkezésre álló parkolókat is bővítik, s ennek eredményeként ötszáz járműnek lesz helye az eddigi 250-nel szemben. A fejlesztés egyik látványos része a síház építése lesz.
A kivitelezők szerint, optimális időjárás esetén akár december 15-ig is elkészülhetnek a munkálatokkal, de ezután a hóágyúk beindítása miatt már hideg - minimum mínusz 5 fokos - időjárásra lenne szükség.

Az üzemeltető cég szerint a beruházás eredményeként az ország egyik leghosszabb ideig működő sípályája lesz az eplényi. Jelenleg a húszéves hőmérsékleti adatokat tekintve szezononként átlagosan 28 napot működhet az eplényi pályarendszer. A hóágyúval mindezt minimum megduplázódik, de ha már tavaly megvalósult volna a beruházás, éppen 92 nap állt volna a síelők rendelkezésére.

Forrás: GO.hu 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Adriai tenger
· Publikálta: Jazzbery


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Adriai tenger:
Indulás előtt...

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista