Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247585
Megjegyzés: 0
Síterepek: Val di Sole - Peio/Pejo
Val di Sole - Peio/Pejo Val di Sole csaknem legnyugatibb csücskében, a Val di Pejo egy olyan terület, amely megőrizte az alpesi völgy egész vonzerejét, ahol az ember >>>


Val di Sole - Peio/Pejo

Magasság: 1400-2400 m 
Szintkülönbség: 1000 méter 
Sípályák össz. hossza: 12 km
 2,5km  6,5km  3km
 1  3  3
Budapest: 940 km 
Webcím: www.ski.it/en/pejo
Val di Sole - Peio/Pejo

Val di Sole csaknem legnyugatibb csücskében, a Val di Pejo egy olyan terület, amely megőrizte az alpesi völgy egész vonzerejét, ahol az ember ősidőktől fogva harmóniában él együtt a természettel. Pejo helységnek ugyanez a fejlődése, a legmagasabban fekvő települése Trentinonak és fő téli síközpontja ennek a völgynek, a Vióz-hegy lejtőinél terül el és egy világos példája annak, hogyan értendő ez a harmonikus kapcsolat a természettel: a termál központ felett a táj hegysziklákkal jelölt, csúcsok körülötte, kisebb völgyek és a Stelvio Nemzeti Park erdei.


Földrajz:

A Val di Soléval való találkozástól, Ossana magasságában, a Val di Pejotól /Pejo völgye/ néhány km-re az Ortles Cevedale Hegycsoport felé nyúlik, olyan híres csúcsokkal övezve, mint a Monte Vióz, melyeket örökös gleccser koronáz. Ortler-Cevedale hegycsoport csúcsai, melyek közül több mint húsz 3500 m-nél is magasabb. Ez a kedvező földrajzi fekvés még hóbiztossá teszi a síterepet. A völgy területe a Stelvio Nemzeti Parkra esik, amely az olasz Alpok legkiterjedtebb természetvédelmi övezete.
Val di Sole - Peio/Pejo

12 kilométernyi sípályát hat felvonó szolgál ki, melyeknek nagy része hóágyúgenerátor-hálózattal fedett. Mindenképpen érdemes kipróbálni a Tarlenta (ez a leghosszabb pálya) és a Della Gole lejtőket. Pejóban 18 km gondozott sífutópálya áll a sífutást választók rendelkezésére. A falu központjából egy gyors kabinos lift visz fel egészen Tarlentaig, amely a sícentrum szíve és innen a Dos dei Gembrihez, a Monte Vióz lábához, ahonnan egy hosszú és kellemes lesíklópálya indul le a völgybe. Cogoloban pedig lehet gyakorolni az északi sízést, amíg az Ortles-Cevedale Hegycsoport 3000 méter feletti csúcsai az alpinista sízéshez nyújtanak tág teret. A síparadicsomtól nem messze vannak Madonna di Campiglio valamint Marilleva és Folgarida lejtői, melyeken együttesen a besíelhető lesiklópályák hossza 120 km. A síterepek között ingyenes síbuszok közlekednek.

Sízés után:
A helyi alpinista vezetőknek köszönhetően fel lehet fedezni és meg lehet csodálni a Stelvio Nemzeti Park legszuggesztívebb részeit a hóban, kellemes, hóráfos séták keretében; ez egy olyan szerszám, amely a hegyi emberek számára mindig is a behavazott földön való helyváltoztatás eszközét jelentette. Napközben, de éjszaka is, esti kirándulások alkalmával
Val di Sole - Peio/Pejo az erdőkben fáklyafény mellett. A csúcsok és a Cevedale Hegycsoport gleccserjei, a Val di Pejo magasabb részén, pedig úticéljai a tavaszi klasszikus alpinista kirándulásoknak. A téli időszakban is nyitva tart Pejo modern termál létesítménye és kínál fürdő-, ivó- és inhalálókúrát légzőszervi-, keringési-, reumatikus- és bőrgyógyászati betegségekre, cellulitisz kezelésre, a saját egészség- és szépségközpontjainak szolgáltatásain és kezelésein kivül.
Síbérlet típusok:
1. Pejo síbérlet: érvényes Pejo sípályáira
2. Intraski síbérlet
érvényes Pejo sípályáira és 2 napra Folgraida-Marilleva sípályáira
3. Skirama-Brenta síbérlet
(mely érvényes Pejo-ra és 1-1 napra az alábbi síterepekre Folgarida-Marilleva, Tonale, Madonna di Campiglio, Pinzolo).

A bérletekhez 1 db igazolványképet kell vinni! és átvételekor 5 EUR kaució fizetendő amit a bérlet visszaadásakor visszatérítenek. 8 éves korig (1996 11.30 után született gyermekek) a síbérlet ingyenes.

Ajánlott útvonal: Bp- Bécs- Linz- Salsburg- Innsbruck- Brenner Hágó- San Michele Al Adige- (autópálya kijárat) Mezzocorona- Malé- Mezzana- Pejo (kb. 920 km.)

Val di Sole - Peio/Pejo Val di Sole - Peio/Pejo Val di Sole - Peio/Pejo Val di Sole - Peio/Pejo 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Olaszország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
Bibione

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 2


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Olaszország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista