Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247585
Megjegyzés: 0
Síterepek: Kronplatz
Olaszország - Kronplatz Mindenki hallott már róla, Dél Tirol remek síparadicsoma legmagasabb pontja 2275 m magasságban összesen 90 km pálya.  >>>


Kronplatz
Plan de Corones (Dél-Tirol)

Magasság: 950-2275 m 
Szintkülönbség: 1325 méter 
Sípályák össz. hossza: 85 km 
 6km  51km  28km
Felvonók száma:
 13  10  10  
Budapest: 825 km 
Webcím:
www.kronplatz.com

Kronplatz - pályatérkép

Mindenki hallott már róla, Dél Tirol remek síparadicsoma legmagasabb pontja 2275 m magasságban összesen 85 km. Kronplatz neve egyet jelent a tökéletes sízéssel; csodálatos pályák és modern felvonók  km pálya. 360 fokos csodálatos panoráma lehetőséggel. Nemcsak a vendégszeretete kimagasló hanem az ajánlatai is, csodás boltok, sétálózóna, és a panoráma kabinos lift ami fel visz a csúcsig. (Ahol tetszik, és magasságban megfelel, ott kiszállhatunk, persze megállókon belül) Itt még hócípős túrákat is szerveznek heti rendszerességgel. A pályák közül négy a hegytetőtől egészen a hegy lábáig vezet, így folyamatosan ereszkedhetünk akár 6,5 km-en át! A sziklamászóknak és az alpinistáknak kihívó meredélyeket kínálnak a környék sziklás hegyoldalai.
(31 felvonó: 13 kabinos, két hatüléses, négy négyüléses, egy-egy három-, ill. duplaszékes, kilenc húzólift és egy szőnyeglift gyerekeknek), így szinte alig kell a felvonók alján sorban állni. Reischachtól, Olangtól, a Furkel hágótól és St. Vigiltől modern kabinos liftek visznek fel a csúcsra (2275 m). A Furkel hágótól átsízhetünk egészen St Vigilre. Ezután egy tízszemélyes kabinossal elérünk egy háromüléses felvonót, majd egy duplaszékeset, ami a Piz de Plaiesre, vagyis a síterület legszélsőbb pontjára visz. Kronplatz
Innen vissza a Furkel hágóig, vagy éppen fel a Kronplatzra több feljutási lehetőség is kínálkozik: Costa négyüléses, Ruis kabinos, Bronta kabinos és így tovább. Kronplatz felső részén könnyű illetve középnehéz lejtők vannak. Különösen érdemes az innen induló piros pályát kipróbálni, amely egészen Olangig visz le.

Kronplatz Akik pedig a nehezebbeket szeretik, azok számára a Sylvester vagy Hernegg Reischach irányába (mindkettő fekete pálya). Természetesen a csúcsról egy könnyű lejtőn is lejuthatunk a Furkel hágóig, majd a Rara négyszékessel ismét egy darabig felfelé, majd St. Vigilig mehetünk le. Leghosszabb pályája az Olang felé vezető (6,5 km).

Egy jól sikerült nap után mindenképpen érdemes Bruneck óvárosát, a keskeny utcákban kitűnő konyhájú éttermeket találhatunk.
Kronplatz része a Dolomiti Superski régiónak. A Dolomiti Superski pályarandszer összesen 1220 km összpályahosszt garantáló lifthálózata biztosítja a csúszást, a szállásadók akciós árakkal várják a klasszikus síszezon előtt csatolni vágyókat, a helyi síoktatók éjszakai síelést szerveznek.
Snowboardosok számára egy 100 méter hosszú félcső pálya van kiépítve a Plateau pályán. A Glatzkopf csúcsról egy 360 fokos alpesi körpanorámát csodálhatunk meg.

Igényes Szálláshelyeket mindegyik ide eső település nyújtani tud, Anterselva-tól Munguelfo-ig és ne lepődjünk meg, hogy a települések az osztrák nevüket is használják lévén közel a határ.
A völgybéli falugazdaságokban remek faluturisztikai lehetőségek, és bio-élelmiszerekből készült finom falatok várják az érdeklődőket.

A közelben levő úticélok: Brunico, Chienes, Issing, Rasun, Riscone, San Martino in Badia, San Vigilio di Marebbe, Villa Ottone, Perca, Terento, St. Lorenzen, Rasa

Ajánlott útvonal: Budapest - Rábafüzes - Graz - Klagenfurt - Spittal - Lienz - Sillian - Brunico - Riscone


Kronplatz Kronplatz Kronplatz Kronplatz

Kronplatz Kronplatz Kronplatz Kronplatz


 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Olaszország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
Bibione

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Olaszország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista