Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247589
Megjegyzés: 0
Síterepek: Fai della Paganella - Andalo
Olaszország: Fai della Paganella - Andalo

A Paganella Brenta síközpont pályái a Dolomitokban, a völgyben fekvő két település Fai della Paganella >>>Fai della Paganella - Andalo
Paganella Brenta

Régió: Trentino

Magasság: 1030-2125 m 
Szintkülönbség: 1095 méter 
Sípályák össz. hossza: 50 km 
 1  15  8
Felvonók száma: 18
1  9  8
Budapest: 880 km 
Webcím:
www.paganella.net
Paganella Brenta - pályatérkép

A Paganella Brenta síközpont pályái a Dolomitokban, a völgyben fekvő két település Fai della Paganella (1030 méter) és Andalo (1040 méter) valamint a Paganella-csúcs (2125 méter) között húzódnak.

A lesíelhető szintkülönbség több mint 1000 méter. A lejtők jelentős része a hegy északnyugati oldalán fekszik.
A csúcsról (ill. annak közeléből) kiindulva először fahatár feletti területeken haladnak, majd beleérkeznek az erdős részekbe. A széles, szépen kezelt lejtőkön egészen Andalóig lecsúszhatunk.
Az 50 km-es pályarendszer (24 db pálya, melyekből 8 könnyű, 15 középnehéz és 1 nehéz) mindenki számára megfelelő, legyen az kezdő, profi, carvingos, boardos vagy éppen hobbisíző. A pályák kb. 50 %-a, tehát mintegy 25 km-nyi lejtő hóágyúzott! A lejtőkhöz összesen 18 felvonó tartozik, nagyrészük ülőszékes.
A Sanzel Meriz pálya mellett nemrég építettek meg egy modern négyszékest.
Pályatipp: Fuoripista Tre-Tre és Panoramica.

Szálláshelyet a síkörzethez tartozó 3 üdülőhelyen: Fai della Paganella, Andalo és Molveno szállodáiban, apartmanjaiban lehet foglalni. Az árak olasz viszonylatban nem magasak. Aki igazi pályaszállást szeretne, annak Andalót ajánljuk. A picit távolabb fekvő Molvenőt síbusz köti össze Andalóval (távolság: 4 km). Sízés után elegáns kávézók, pizzériák, éttermek, üzletek, Andalóban uszoda és fedett jégstadion várják a vendégeket.

Paganella Brenta A síközpont Trentino tartományának fővárosa, Trento felől könnyen megközelíthető.  A városnézés iránt érdeklődőknek Trentót ajánljuk, ahol számos építészeti műemléket (román-gótikus dóm, óváros, kastély) csodálhatnak meg.

Ajánló:
A Trentino tartomány középső részén a Paganella fennsíkon elterülő hegyi helységek központi fekvésük miatt ideális kiindulópontok egynapos kirándulásokra az egesz tartományba. Ezek a helységek már a régmúltban (a 12. század körül) is lakottak voltak, mert alkalmasak voltak a legeltetésre. A 20. század közepe felé pedig a hagyományosan földművelő helységekből turisztikai központokká alakultak. Ma különféle rekreációs lehetőségeket nyújtanak.
Molveno ismert úticél és az ugyancsak Molveno nevű tó partján fekszik, a legnagyobb természetes alpesi tó partján, amely a gleccserek hatásának következtében keletkezett. A tavat hegyek és erdők veszik körül, amelyek 2000 méter magasságról egész a tó partjáig ereszkednek le. A tón lehet vitorlázni, kenuban evezni, úszni vagy horgászni. A helységet drótkötélpálya köti össze a Pradel-Montanare hegység lejtőivel, ahol könnyebb sípályák találhatók, amelyek főként a gyermekes családoknak felelnek meg.

Andalo közigazgatási központ, ahol található könyvtár, mozi, színház, és amely fejlett turisztikai kínálattal rendelkezik (sportközpont, korcsolyapálya, úszómedence, éjjeli bárok, szervezett kulturális és sportrendezvények). A környéken található természeti adottságok a különféle tevékenységek igazi paradicsomát jelentik egész éven keresztül, kezdve az alpinizmustól az impozáns Dolomiti di Brenta hegyvonulaton (a legmagassabb pontja Cima Tosa, amely 3172 m magas), továbbá a sétákon keresztül, amit az Adamello-Brenta természetvédelmi parkban tehet a kerékpározásig a rendezett pályákon, a lovaglásig az erdőkben, és természetesen az összes téli sport űzéséig, elsősorban a Paganella hegység oldalain, amely drótkötélpályával van összekötve Andallal.

Ajánljuk a következő úticélokat:
A régi fatelepet, amely a víz hajtóerejével működik, s amely még ma is üzemel, a 13. század beli Szent Vigilia templomot, Napoleon erődítményét (a tópart mellett, tulajdonképpen osztrák-magyar erődítmény, amelyet 1805-ben építettek, védekezés céljából Napoleon hadserege ellen), a Belfort kastélyt Molvenben a 14. századból, az Adamello-Brenta természetvédelmi parkot. Kirándulási tippek: csodálatos természeti környezetben fekszenek a környék tavai: Lago de Andalo, Lago de Molveno, Lago di Garda. A Garda-tó Olaszország legtisztább, legszebb tava, aki egyszer körülutazta, annak örökre felejthetetlen élmény marad.

Ajánlott útvonal: Rábafüzes - Graz - Klagenfurt - Villach - Spittal - Lienz - Mezzolombardo - Fai della Paganella - Andallo - Molveno.

Paganella Brenta Andalo Andalo Andalo

Paganella Brenta Paganella Brenta Paganella Brenta Paganella Brenta

 

  
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Olaszország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
Bibione

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 3.66
Szavazat: 3


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Olaszország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista