Szlovénia - Kranjska Gora
Dátum: 2005. október 02. vasárnap, 13:19
Rovat: Szlovénia

Szlovénia - Kranjska Gora Kranjska Gora elbűvölő kis alpesi falucska az olasz-osztrák-szlovén hármas határ közelében. Népszerű téli és nyári üdülőhely. >>>


Kranjska Gora

Magasság: 800-1570 m
Szintkülönbség: 770 méter
Sípályák össz. hossza: 15 km
 3km  4km  8km
Felvonók száma:  20
 4  16
Budapest: 530 km
Webcím:
http://www.kranjska-gora.si/
Pályatérkép - Kranjska Gora

Kranjska Gora elbűvölő kis alpesi falucska az olasz-osztrák-szlovén hármas határ közelében. Népszerű téli és nyári üdülőhely. Sípályái 800-1570 méter  közötti magasságban fekszenek. Közvetlenül a településtől indulnak a felvonók, illetve találhatóak a pályák, legalábbis azoknak egy része. Ez a terep különösen kezdők számára ideális, hiszen itt a nagyrészt könnyű pályák vannak. Innen indul a négyüléses, amelyhez széles kezdőpályák tartoznak (itt este kivilágítják a lejtőt). A sícentrum ún. Podkoren I részét az együlésessel (Vitranc) érhetjük el. Itt található a FIS pálya is, amin minden évben nemzetközi síverseny egy-egy futamát bonyolítják le. Itt még további két tányéros felvonó és egy együléses felvonó van. Ezekről a pályákról (amik különösen a jobb sízők számára ajánlottak) továbbmehetünk Podkoren II részre, ahol egy duplaüléses és három csákányos fogadja a sízőket és snowboardosokat könnyű és széles pályákkal. A síterület egy részét hóágyúzzák. A 2003/2004-es szezonban egy új négyüléses liftet helyeztek üzembe. Egyéb: szánkópálya, esti sízés kivilágított pályán.

Síbérlet árak (EUR)  felnőtt    junior/senior
3 napos                      69,-          45,-
4 napos                      87,-          57,-
5 napos                    105,-          70,-
6 napos                    120,-          83,-

Az ár tartalmazza az esti sízést is.
Juniorkedvezmény: 6-23 éves kor között.
6 éves korig szülői kísérettel ingyenes.
Seniorkedvezmény: 55 éves kortól.
Kranjska - Gora

Szállás is van bőven, talán még nekünk is megfizethető. A színvonalas szállodák, apartmanok Kranjska Gora központjában találhatóak. Az osztrák-olasz-szlovén hármashatárnál fekvő kis falucska mára Szlovénia egyik legjelentősebb téli úticéljává vált. Évente rendeznek férfi műlesikló világkupa futamot és óriás műlesikló versenyeket.
Szolgáltatások a városban: éttermek, pizzériák, kávézók, teraszok, lovasszán, síkölcsönzõk, síszerviz, mûjégpálya, teniszcsarnok, uszodák, szauna, kaszinó, ingyenes síbusz.
További sípályák: Tarvisio-18 km, S. Nevea-30 km, Arnoldstein-28 km;

Ajánlott útvonal:
Budapest - Rábafüzes - Graz - Klagenfurt - Tarvisio - Kranjska Gora
(kb. 530 km) - Hólánc kötelezõ!

Kranjska Gora Kranjska Gora Kranjska Gora Kranjska Gora

 

 A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article99.html