Szlovénia - Rogla
Dátum: 2005. szeptember 29. csütörtök, 12:18
Rovat: Szlovénia

Szlovénia - Rogla A magyar határhoz közel eső síterep pályái minden tudásszintet kielégítenek. A roglai pályarendszer - annak ellenére, hogy pályái viszonylag alacsonyan >>>


Rogla
 
Magasság: 1050-1517 m
Szintkülönbség: 467 méter
Sípályák össz. hossza: 20 km
 2km  9km  10km
Felvonók száma: 12
 2  10


A magyar határhoz közel eső síterep pályái minden tudásszintet kielégítenek. A roglai pályarendszer - annak ellenére, hogy pályái viszonylag alacsonyan fekszenek - rendkívül hóbiztosak, mivel a sípályák északi fekvésűek. A hegy lábánál található Zrece Európa hírű gyógyfürdője. Szlovénia egyik legjobban kiépített sícentruma, mely a sízésen kívül számtalan sportolási és kikapcsolódási lehetőséggel is szolgál. Gyermekes családok számára ideális síközpont, melyben többek között két bébipálya áll a gyermekek rendelkezésére.

Rogla 1050 és 1517 méter között fekszik, és egyike Szlovénia legjobban kiépített síterületeinek. Két üléses felvonó (egy dupla-, és egy négyszékes) és 10 húzólift van. Gyermekes családoknak ideális. A hóágyúrendszere minden lejtőjére kiterjed, ami 90 hektárt jelent. Snowboardosok számára egy half-pipe áll rendelkezésre. Hétvégenként éjszakai sízésre is lehetőség nyílik.
Rogla

Rogla

Rogla

Ajánlott útvonal:
Budapest
- Letenye - Cakovec - Ormoz - Ptuj - Slovenska Konjice - Zrece - Rogla. (kb. 380 km)
Zrecétől síbusszal is el lehet jutni a pályákig. A busz a síbérlet felmutatásával vehető igénybe.


Rogla Rogla Rogla Rogla
A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article96.html