Olasz árak 2005 nyarán
Dátum: 2005. szeptember 27. kedd, 09:04
Rovat: Olaszország

Olasz árak 2005 nyarán Olaszország az eurózóna többi országához hasonlóan nem tartozik az olcsó országok közé, de a hazai utazási irodák kínálatában számos akciós >>>


Az ezerarcú Olaszország
Olasz árak 2005 nyarán


Olaszország az eurózóna többi országához hasonlóan nem tartozik az olcsó országok közé, de a hazai utazási irodák kínálatában számos akciós szálláslehetőséget találhatunk, amivel jócskán lefaraghatunk költségeinkből. Az étkezéseken szintén lehet spórolni, ám ismerve a világhírű olasz konyhát, nagy kérdés, hogy érdemes-e.
Olaszországban megvan minden, amire csak egy turista vágyhat: végtelen hosszúságú tengerpartok, zord hegyormok, több ezer évet felölelő kulturális emlékek, finom ételek, zamatos borok és vidám, életteli emberek. Olaszország minden négyzetkilométere újabb és újabb csodákat ígér.


Szállás

Négyfős tengerparti apartmant például már 85 ezer forintért is kínálnak egy hétre, s négycsillagos szállodai szobát is bérelhetünk "mindössze" napi 80 euróért Milánó szívében. A vékony pénztárcájú utazók saját szervezésben napi 40 euróból is megélhetnek, amennyiben kempingben vagy hostelekben éjszakáznak. Ne lepődjünk meg, ha az apartmanok költségei ilyen-olyan címeken megugranak: általában fizetni kell a takarításért, van foglalási díj,
Olasz árak 2005 nyarán
sőt egyes helyeken az ágyneműhuzatot is bérelni kell - hacsak nem viszünk magunkkal. A tengerparton a napozóágyakért szintén pénzt kérnek.

Olaszországban augusztus hagyományosan a szabadságolások időszaka. Ennek megfelelően az augusztusi időszakra már az előző évben kell szobát foglalni. Az ettől eltérő nyári időszakra vonatkozó foglalásokat pedig legkésőbb az év elején érdemes megtenni.


Olasz árak 2005 nyarán

Eszem-iszom

Azok, akik maguk oldják meg az étkezéseiket, vagy csak az olcsó kifőzdék és utcai árusok kínálatára szorítkoznak, akár napi 5-10 euróból is elélhetnek, akik azonban szeretik a finom pastákat és a jó borokat, azok számítsanak étkezésenként legalább 20 eurós kiadásra. A szervízdíjat minden esetben tartalmazza a számla, ám a bevett gyakorlat szerint illik némi kis borravalót is adni. A bárokban az olaszok általában a visszajáró eurócenteket otthagyják az asztalon. Jó tudni, hogy az olasz kávézókban és bárokban a kávé a duplájába kerül, ha le is ülünk egy asztalhoz.


Kulturális sokk
Olaszország - nem túlzás ezt állítani - Európa múzeuma, a kulturális táplálékok iránt fogékonyak kisebb vagyonokat is elkölthetnek belépőkre. Éppen ezért érdemes indulás előtt kicsit körülnézni az interneten. A múzeumok igazán lelkes rajongóinak pedig érdemes körülnézni a turistakártyák közt: a több napra és több múzeumba szóló összevont jegyekkel jelentős megtakarítást érhetünk el.

Utazási alternatívák
Amennyiben nem autóval kalandozunk Olaszországban, úgy érdemes vonatra szállnunk. Az európai mércével mérve olcsó (Róma- Nápoly másodosztályon 22 euró) és igencsak színvonalas szolgáltatás segítségével kényelmesen bebarangolhatjuk az egész országot a Dolomitoktól az olasz csizma déli sarkáig. A buszközlekedés még ennél is olcsóbb lehet, ám mindenképpen lassabb a vonatnál, s a számtalan közlekedési vállalat miatt kissé bonyolult is.

Forrás: piac-profit
2005.09.10.A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article95.html