Montenegró
Dátum: 2005. szeptember 27. kedd, 07:36
Rovat: Montenegró

Sebestyén Árpád: Montenegró Lakóinak nyelvén Crna Gora, napjainkban mindinkább az idegenforgalom figyelmének homlokterébe kerül. A legtöbb túristát az azúrkék tenger vonzza >>>


Montenegró
Panoráma országkalauzok

Sebestyén Árpád

Bolti ár: 2630 Ft
Kedvezményes internetes ár: 2499 Ft
(5 % kedvezmény)
Elérhetőség: 3-5 munkanap

Kiadó: MEDICINA KÖNYVKIADÓ RT.
Oldalak: 242
Borító: FŰZVE
Kiadás éve: 2005
ISBN: 9632439198
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005

Sebestyén Árpád: Montenegró

Ismertető:
Lakóinak nyelvén Crna Gora, napjainkban mindinkább az idegenforgalom figyelmének homlokterébe kerül. A legtöbb túristát az azúrkék tenger vonzza sokféle sportolási és szórakozási lehetőségével. Keskeny parti sávjában barátságos kisvárosok terülnek el, ahol a vendég könnyen talál szállást és éttermet.

- A világörökség részeként tartják számon a tengerparti Kotor történelmi óvárosát, és a Durmitor hegységben a Tara folyó kanyonját, ez Európában a legmélyebb, a világon pedig a második legmélyebb kanyon.
- Montenegrónak négy nemzeti parkja van: a Durmitor hegység, a különleges mocsárvilágú Shkodrai-tó és környéke, a Lovcen, valamint a Biogradi hegység. Gyönyörű tájaikon nyáron jól túrázhatunk, télen a hegyekben kedvező síelési lehetőségeket találunk.
Budva, Bar, Ulcinj, Cetinje, Niksic sok évszázados műemlékei a crnogoracok történelmének békés és sok veszteséggel járó, vérzivataros időszakairól, hősies küzdelmeikről mesélnek.
- A látogató barangolásai során büszke, de vendégszerető, hagyományait féltve őrző emberekkel találkozhat.

MEGRENDELEMA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article93.html