Szlovén krumplis gombaleves
Dátum: 2005. szeptember 14. szerda, 16:05
Rovat: Szlovénia

Szlovén krumplis gombaleves A hagyományos ételeket a gostilnákban (kisvendéglőkben) készítik a legízletesebben. >>>


Szlovén krumplis gombaleves
(Corba od pecurki sa krompirom)

Hozzávalók:
Fél kg gomba (a legjobb erdeiből)
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vágott zöldpetrezselyem
3 ek. olivaolaj
35 dkg burgonya
3 paradicsom
2 l húsleves
1 ek. liszt
2,5 dl tejföl
só, bors
Illusztráció

Elkészítés: A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm. Tejföllel finomítom, sóval, borssal ízesítem.







A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article75.html