Minestrone (Zöldségleves)
Dátum: 2005. szeptember 14. szerda, 15:12
Rovat: Olaszország

Minestrone (Zöldségleves) Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát. >>>


Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát.
Leves: Ha mondjuk a turistának valódi olasz levest tálalnak, akár tévedésre is gyanakodhat, nem hoztak-e leves helyett pastát. Az olasz levesben ugyanis gyakran nagyon bőséges a tésztabetét. Persze ez nem minden levesre áll, sok kizárólag zöldségből készül.

Minestrone (Zöldségleves)

Hozzávalók (8 személyre):

  • 3 evőkanál napraforgóolaj,
  • 2 evőkanál só,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 nagy hagyma,
  • 2 burgonya,
  • 2 zsenge sárgarépa,
  • 2 petrezselyemgyökér,
  • 2 póréhagyma,
  • 2 zellerlevél,
  • 1 fej karfiol,
  • 10 dkg zöldbab,
  • 2 liter forró víz,
  • 30 dkg főtt szárazbab,
  • 3 közepes nagyságú paradicsom,
  • őrölt fekete bors,
  • 10 dkg makaróni,
  • reszelt parmezán sajt


  • Elkészítés: Öblös fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a meghámozott, kockára vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a finomra vágott póréhagymát és zellerlevelet, a virágaira bontott karfiolt és a sót. A zöldséget üvegesre pirítjuk, vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon! Lassan hozzáöntjük a forró vizet, fél óra múlva beletesszük a főtt babot, a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a borsot. Lefödve takaréklángon negyvenöt percig főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a darabokra tört makarónit. Parmezán sajttal bőven megszórva, vagy a sajtot külön kínálva tálaljuk.







    A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
    https://www.adriaitenger.hu

    A cikk webcíme:
    https://www.adriaitenger.hu/article73.html