Pula
Dátum: 2005. szeptember 04. vasárnap, 11:25
Rovat: Horvátország

Pula Pula az Isztriai félsziget délkeleti pontján fekvő település. Az Adria keleti partjának legősibb városa már mintegy 3000 évvel ezelőtt is lakott volt. >>>


Pula

Pula az Isztriai félsziget délkeleti pontján fekvő település. Az Adria keleti partjának legősibb városa már mintegy 3000 évvel ezelőtt is lakott volt. Augusztus császár uralma alatt, (időszámításunk előtt 2. században) vált római gyarmattá. Ebből az ún. arany korszakból származik számos műemlék, mint pl. a híres amfiteátrum, amely szinte a város szimbólumává vált.
Pula - Aréna
Ez az aréna az antik Pula legbecsesebb műemlékegyüttese egyben a világ hatodik legnagyobb, ma is álló amfiteátruma. Nyaranta színvonalas kulturális és szórakoztató események impozáns színhelyéül szolgál.
Pula idegenforgalmi kapacitásának jó része a város körüli, mediterrán fenyvesekkel borított partvidékre összpontosul. Pulából igen hamar elérhető a Brijuni Nemzeti Park, a mintegy 190 km-es isztriai partszakasz teljes egésze, de a félsziget festői szépségű belső tájai, városkái is emlékezetes kirándulásokat ígérnek a Pulában nyaralóknak!

Pula - Amfiteátrum Pula - Amfiteátrum Pula - Amfiteátrum Pula
Pula Pula Pula - Amfiteátrum Pula


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article65.html