Rab - sziget
Dátum: 2005. szeptember 03. szombat, 12:12
Rovat: Horvátország

Rab - sziget A Kvarner öbölben található Rab-sziget gazdag történelmi múltról tanuskodik (illír, római, velencei, osztrák-magyar és olasz). A szigeti dombok kopárak, a tengerparti részt  >>>


Rab-sziget

A Kvarner öbölben található Rab-sziget gazdag történelmi múltról tanuskodik (illír, római, velencei, osztrák-magyar és olasz). A szigeti dombok kopárak, a tengerparti részt pedig fenyő- és bükkfaerdő borítja. Fejlettek az alábbi gazdasági ágazatok, mezőgazdaság (olajbogyó, szőlőtermesz-tés), halászat, idegenforgalom. Ismert idegenforgalmi központok: Lopar,Supetarska Draga, Kampor, Banjol, Barbat, és Rab fővárosa a környező településekkel. Rab szigetet az Adria egyik legnapsütöttebb és legdúsabb növénytakarójú vidékeként tartják számon, lévén, hogy felületének mintegy 40%-át erdők borítják.
Rab - sziget

Rab - sziget Rab

A mindössze 94 km2-es sziget nagy múltú idegenforgalmi infrastruktúrájával és gazdag ókori műemlékegyüttesével az Észak-Adria egyik leghíresebb üdülőhelye.
A szigeten megtalálható homokos, kavicsos és sziklás tengerpart is, ami igazi élményt nyújt a fürdőzni vágyók számára. Települései sűrű buszjárattal könnyen elérhetőek.
Rab városa a sziget központja és legnagyobb települése. A városfalak jellegzetes körvonalán belül, mint egy "négyárbocos vitorlás", úgy magasodik a négy harangtorony. A sziget nemzetközi jachtkikötője, mely szintén a településen található, még mozgalmasabbá teszi az egyébként is nyüzsgő városka mindennapjait.
Üdülőhelyek: Barbat, Banjol, Misnjak, Lopar, Supetarska Draga, Kampor

Lopar

A Rab - Lopar üdülőhely körzetében található sekélyvízű öblök rendkívül alkalmasak a kisgyermekes családok részére. A tenger itt meleg sekélyvízű és homokos. Ha valaki szereti a sétákat akkor szinte néptelen öblöket találhat a környéken. Vitorlással és motorcsónakkal könnyen megközelíthető fürdőhelyeket ismerhetünk meg, és elkerülhetjük a turistáktól népes strandokat. A Lopar fő strandján természetesen csúszdákkal és motorcsónakkal vontatott ernyőkkel is élvezhetjük a kellemes éghajlatú vidék által nyújtott lehetőségeket.

Forrás: Pointernet
Rab-sziget - Lopar

Rab-sziget Rab-sziget - Lopar Rab-sziget Kvarner-öböl: Rab-sziget


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article62.html