Krk -sziget
Dátum: 2005. augusztus 29. hétfő, 20:57
Rovat: Horvátország

Krk - sziget Az Adria legnagyobb szigete már a római korban is lakott volt. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb >>>


Krk - sziget

Az Adria legnagyobb szigete már a római korban is lakott volt. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát. A szárazfölddel 1980 óta híd köti össze. Híres aranysárga bora a Zlathina. A sziget központja, Krk városa egy öbölben fekszik. Kikötőjére nyugodt élet jellemző, esténként azonban a parti éttermekben és bárokban pezseg az élet.

Punat

Krk sziget délnyugati részén található Punat. Májustól októberig 22°C az átlaghőmérséklet. Itt található Krk sziget legnagyobb strandja, ahol minden strandolni vágyó megtalálja a kedvére való part típust: sziklás, betonozott, kavicsos.Punat a szárazföldről közúti hídon is megközelíthető Krk sziget második legnagyobb települése. A sziget délkeleti oldalának egy igen szép, dús növénytakarójú öblében fekszik .
Krk - Punat

Punat továbbá változatos sportlehetőségeket is kínál az aktív pihenésre vágyóknak (tenisz-, teke- és minigolfpályák, búvár- és vitorlástanfolyamok, vízalatti és sporthorgászat, stb.) a hajósok, vitorlázók figyelmébe ajánljuk. Az öböl egyik érdekessége, hogy közepén egy kicsi sziget (Kosljun) található, melynek árnyas fenyvesei között egy antik villa romjaira épült ferences kolostor épületegyüttese húzódik.

Krk - Baska Baška

Baška települése a horvát tengerpart egyik legszebbnek mondott kisvárosa. Krk várostól 19 km-t kell csupán autóznunk, s a sziget egyik tágas délkeleti öblében hamarosan elérjük e rendkívül népszerű nyaralóhelyet. A hangulatos, ízig-vérig mediterrán arhitektúrájú eredeti városmag köré napjainkra ízlésesen kialakított, színvonalas nyaralóövezet épült. Baška nagy előnye, hogy könnyen eljuthatunk valamelyik hajójárattal a közeli Rab szigere és a parton levő Senj városába is. Legnagyobb vonzerejét mintegy 2 km hosszan elnyúló, gyönyörű fekvésű homokos strandjának köszönheti.

Forrás: pointernet

Punat Baska Baska Baska

Baska Krk - sziget Krk - sziget Krk - sziget


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article61.html