Crikvenica és Selce
Dátum: 2005. augusztus 22. hétfő, 15:51
Rovat: Horvátország

Crikvenica és Selce Crikvenicai Riviera kedvező éghajlatának, a kristálytiszta tengernek és levegőnek, valamint gazdag vendéglátó-ipari kínálatának, >>>


Crikvenica és Selce

Crikvenicai
Riviera kedvező éghajlatának, a kristálytiszta tengernek és levegőnek, valamint gazdag vendéglátó-ipari kínálatának, számos sporteseményeknek köszönhetően vált ismert és kedvelt üdülőhellyé. Dramlével és Selcéval sétálóutak kötik össze. Crikvenica a horvát tengerpart legrégibb fürdőhelye.
Crikvenica
Abbázia (Opatija) mellett a Monarchia egyik legfelkapottabb tengeri üdülőhelye volt. Védett, homokos partmedre különösen a gyermekekkel nyaralók számára vonzó. Kedvező éghajlata, természeti adottságai és tiszta tengerpartja miatt méltán tartozik a kiemelt üdülőhelyek közé. Gyógyszanatóriuma és szállodái télen is működnek.

Selce

Selce
Selce

a Dubocica-patak háromívű hídja választja el Crikvenicát Selcétől. A kőhíd mellett áll a masszív, magas, saroktornyos épület, az egykori Frangepán vár.Crikvenicától 3 km-re délkeletre, egy védett öböl partján fekszik, mely egyike a Kvarner-öböl kisebb nyaralófaluinak. Nem messze a városka központjától igen szép homokos strandot találunk, kicsit távolabb pedig fürdésre szintén nagyszerű, kavicsos öblök sorakoznak. Selce több mint egy évszázados idegenforgalmi múltja folytán változatos szálláslehetőségeket kínál az idelátogatóknak, akiket rendezett (főként kavicsos) strandok, színvonalas vendéglátóhelyek, csónakkikötő és sportolásra kialakított közterek, sportpályák (tenisz, minigolf) várnak a városkában.
A Selce-öböl és a szomszédos Slane-öböl optimális fekvésüknél fogva kiváló terepet biztosítanak a különöző vízisportokhoz. Selce eredeti mediterrán hangulatú városka, mely sokat megőrzött hagyományaiból, így a szórakoztató programok mellett színvonalas hagyományőrző rendezvényeket is kifoghatunk (pl. halászmulatság). Selcét családos és aktív nyaraláshoz egyaránt ajánljuk.

Forrás:
Pointernet

Crikvenica Crikvenica Crikvenica Crikvenica
Crikvenica

Selce

Selce SelceA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article57.html