Horvátország: Opatija
Dátum: 2005. augusztus 21. vasárnap, 13:37
Rovat: Horvátország

Horvátország: Opatija Legismertebb üdülőhelye Opatija. Opatija a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és legexkluzívabb nyaralóhelye. A Rijekától 13 km-re fekvő >>>


Opatija

Legismertebb üdülőhelye Opatija. Opatija a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és legexkluzívabb nyaralóhelye. A Rijekától 13 km-re fekvő tengerparti nyaralóhely szállodáinak többsége a Monarchia idején épült, hiszen már akkor kedvelt téli-nyári pihenőhelye volt az arisztokratáknak. Éghajlata az Adria felől jövő meleg légáramlatok következtében még télen is enyhe. Dús vegetációjú parkok, gyönyörű villák, impozáns tengerparti szállodasor, pálmafás sétányok mellett, nemcsak mint üdülőhely, hanem mint klimatikus gyógyhely is ismert. Partja köves, városi strandja betonozott Pompás villái, elegáns szállodasora a legmagasabb igényeket is kielégítik.
Opatija

Opatija

Pompás villái, elegáns szállodasora a legmagasabb igényeket is kielégítő idegenforgalmi kínálattal várja a látogatókat. Mindez csodálatos természeti környezettel, rendkívül kellemes mikroklímával, színvonalas és gazdag kulturális-szórakoztató programkínálattal párosul - ami minden opatijai vendégnek egyedien élménydús nyaralást garantál!

Opatija távolsága városoktól:
Ljubljana 104 km,
Velence 217 km,
Bécs 480 km,
München 670 km,
Budapest 560 km,
Pozsony 522 km.


Opatija

Opatija

Opatija

OpatijaA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article55.html