Pálffy István: 222 szó az utazásról
Dátum: 2005. augusztus 16. kedd, 21:28
Rovat: Adriai tenger

Pálffy István: 222 szó az utazásról A 222 szó az illemről című, rendhagyó és hiánypótló illemtankönyv után megérkezett a 222 szó az utazásról, praktikus és hasznos tanácsok gyűjteménye. >>>


222 szó az utazásról
Pálffy István


Bolti ár: 3900 Ft
Kedvezményes internetes ár: 3705 Ft
(5 % kedvezmény)
Kiadó: PRO EURÓPA KIADÓ
Oldalak: 192
Borító: kötve
ISBN: 9638661909
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004
Pálffy István: 222 szó az utazásról

Ismertető

A 222 szó az illemről című, rendhagyó és hiánypótló illemtankönyv után megérkezett a 222 szó az utazásról, praktikus és hasznos tanácsok gyűjteménye. A könyv szerkezete, csakúgy, mint az előző köteté, az ábécét követi. Olyan, mint egy lexikon, de természetesen továbbra sem kell alfabetikus sorrendben haladni.

A szerző, Pálffy István most is csak közreadja megszívelni való jó tanácsait. A tőle megszokott szellemességgel továbbra is alapvetően meghatározza az írás hangulatát. Ha valaki figyelmesen végigolvassa pusztán a tartalomjegyzéket, rögtön feltűnik, hogy már a szócikkek kiválasztása is szubjektív, "pálffys" módon közelíti meg az utazás témakörét. Így kerül egy könyvbe Willy Fogg, a marslakók, a banánozás és a coffee shop.

Pálffy István
Hasonlóan tavaly született elődjéhez, a tavalyi sikerlistákon előkelő helyet elfoglaló rendhagyó és hiánypótló 222 szó az illemről című kötethez, ez a mű sem klasszikus illemtankönyv. A könyv szerkesztése során most is abból indultunk ki, hogy az emberek döntő többsége utazásai során is ismeri az alapvető szabályokat. Ez a könyv azoknak szól, akik a jól nevelt átlag fölött igényesebbek, és igényességükről otthonaikat elhagyva sem mondanak le. Pálffy István könyvében így vall az utazásról: "Aki utas, legyen szerény. Ez a bölcsesség már 400 éves, és Shakespeare-től származik. Minden utazó hazája saját maga által felhatalmazott rendkívüli követe, és amilyen hírét viszi országának, olyan látogatóra számíthat odahaza. Magyarország gyönyörű, az ország nem jelentéktelen része turisztikai bevételekből él. Ha polgáraink olyan képet mutatnak rólunk, amelyből ítélve egy idegen úgy kerül meg bennünket, mint Magellán a Horn-fokot, ne csodálkozzunk.

Az utazás tervezése kezdődjék a tájékozódással. Ügyeljünk rá, hogy rendelkezzünk némi nyelvismerettel. A minimális szókincs csodákat művel: a barátságos köszönést az ország nyelvén, a suta próbálkozást, hogy étteremben a helyi étlap alapján rendeljünk, minden országban barátságosan honorálják. Tiszteljük a vendéglátóink intim szféráját. Szükség lesz egy jó útikönyvre, amely a helyiek szokásaikról és érzékenységéről is beszámol. Mindjárt tudni fogjuk, hogyan viselkedjen és ruházkodjon az ember. Szóval ne turistáskodjunk, legyünk utazók."
Előtte pedig ne mulasszuk el átlapozni ezt a könyvet!

MegrendelemA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article47.html