Horvátország Európa búvár úticélja
Dátum: 2005. augusztus 13. szombat, 22:04
Rovat: Horvátország

Horvátország Európa búvár úticélja Ha következő európai csoportos búvárutazási úticélodat keresed, lépj túl tipikus búvárútjaidon, és csodáljátok meg Horvátországot, amely gyönyörű, romlatlan és >>>


Horvátország - Europa búvár úticélja

Ha következő európai csoportos búvárutazási úticélodat keresed, lépj túl tipikus búvárútjaidon, és csodáljátok meg Horvátországot, amely gyönyörű, romlatlan és elbűvölő tengeri tájakat kínál, a víz feletti világ pedig át van itatva történelemmel és tradíciókkal. Mindez Horvátország, egy viszonylag kis ország mégis Európa egyik legjobb búvár úticélja. Horvátországnak

csodálatos 5.835 km-es partvonala van, melyből 4.057 km tartozik több, mint 1.000 szigetéhez. Legnagyobb szigete Krk Rijeka mellett, melynek területe 462 km². Az adriai partvidék mentén, ahol az évi napsütéses órák száma kb. 2.600, az éghajlat mediterrán, azaz a nyár meleg és száraz, a tél enyhe. Az ország belsejében az éghajlat kontinentális, a nyár forró, a tél pedig hideg Búvárkodás az Adrián

és havas. Hosszú és színpompás partvidékén és nagyszerű nyári időjárásán kívül Horvátország sok természetvédelmi területet és gazdag történelmi és kulturális örökséget kínál a látogatóknak. Horvátországban hét nemzeti park van, a leghíresebb a plitvicei tavak vidéke, amely az UNESCO világörökségének része, a világ egyik legszebb karsztvidéke. A tavak mészben gazdag vize olyan üledékeket formál, amelyek a baktériumok, algák és a mohafélék révén „élő” vízeséseket hoz létre, melyek szinte szemlátomást változtatják alakjukat.
Más turistacélpontok: Dubrovnik, szintén az UNESCO világörökségének része, „az Adria gyöngye”, amint azt a híres angol költő, lord Byron írta róla, valamint sok más nagy történelmi jelentőségű város.

Pohlib rózsa Horvátországot a tömegturizmus még nem rontotta el. Így a búvárok érintetlen és zavartalan vizekben merülhetnek, ahol gyönyörű víz alatti látványokba lehet részük: nagyszámú és sokféle hal látható, és számtalan titokzatos hajóroncs – Horvátország fő búvárattrakciója. Felszíni időintervallumaitok alatt pedig te és csoportod felfedezhetitek e régi és különös országot anélkül, hogy a tömeg zavarna.

Miért látogassunk hát Horvátországba?

A fenti okokból, továbbá azért, mert:
A PADI Europe tagok számára Horvátország közel van az otthonhoz. Akár autóval, akár repülőgéppel pár óra alatt ott lehettek.
Horvátország kitűnő turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, sok a szálloda, nyaraló apartman és bungalow.
Horvátország többnyelvű és több kultúrájú ország. A legtöbb horvát tud idegen nyelvet, a német, az angol és az olasz nyelvet sokan beszélik. Horvátországban már sok jól megalapozott PADI Dive Center és Resort található, és még több lesz, ahogy a búvárpiac növekszik.
Még egy pozitívum az odajutás és az ott tartózkodás költsége. Horvátország a búvároknak nagy értéket kínál a pénzükért.

Mindent egybevetve Horvátország pompás kombinációja a történelmi városoknak és falvaknak, a hegyvidékeknek és a homokos strandoknak, amelyekről látszik a kristálytiszta tengerrel övezett számtalan sziget. Ha te és barátaid valami újat és mást kerestek, szakadjatok el a tipikusbúvár vakációtól, és próbáljátok ki a rendkívüli, hasonlíthatatlan és „felfedezetlen” Horvátországot.

Forrás: merulesvezeto.hu

 


 A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article38.html