Krk - sziget - Ajánló
Dátum: 2005. augusztus 13. szombat, 14:07
Rovat: Horvátország

Krk - sziget A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. >>>


Krk - sziget

A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát.

A horvát tengerpart északi részén fekvő Krk-sziget a legnagyobb adriai-tengeri sziget. "Arany szigetnek" is nevezik, mivel a tenger halban gazdag, híres az itt termelt bor és a juhsajt. Autóval könnyen megközelíthető, híd köti össze a szárazfölddel, ahol hídpénzt kell fizetni (kb. 12 Euro). A szomszédos szigetekkel komphajó összeköttetés van. Strandjai igen változatos képet mutatnak, hiszen a part néhol sziklás, néhol kavicsos, néhol homokos. Ismerje meg: a bájos középkori városközponttal büszkélkedő Krk városát, az egykori apró falucskából népszerű Krk - sziget

üdülőhellyé fejlődött Malinska-t, az adriai vitorlásturizmus egyik közponjaként számon tartott Punat-ot, a kisgyermekek számára ideális stranddal rendelkező Siloban- t és a 2 km hosszú, kavicsos, de homokos medrű stranddal büszkélkedő Baska-t. Letenyétől kb. 320 km.
Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizű, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga "Vrbnicska zslahtina" nevű fehérbort!


Krk - sziget Krk - Madártávlat Krk - Madártávlat Krk - Térkép

Krk - sziget

Krk - Híd

Krk

Krk - KikötőA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article37.html