Isztria félsziget
Dátum: 2005. augusztus 12. péntek, 21:43
Rovat: Horvátország

Isztiai félsziget Amikor meghallják a régi népi hangszereket, megisznak egy cappucinót a tenger menti kávézók egyikében, amikor a turisztikai központ nagyvárosi lüktetése felidézi az >>>


Amikor meghallják a régi népi hangszereket, megisznak egy cappucinót a tenger menti kávézók egyikében, amikor a turisztikai központ nagyvárosi lüktetése felidézi az évszázadokat, évezredeket orzo városi utcák romantikáját - ez Isztria.

Az Adria felső részének mediterrán világa kék tengerével, verofényes ligeteivel, szélfútta szigeteivel, velencei kikötovároskáival nekünk karnyújtásnyira vannak.Kiépített vagy elhagyatott strandok, kristálytiszta tengervíz, ősrégi hegyi városkák, a déli élet oldottsága és vendégszeretete várja itt a látogatókat.

Két kulturális régió, az itáliai és a szláv fonódik össze ezen a vidéken, nyelvek és konyhák keveredve egymással. Száz évnél régebb óta nyugozi le a nyaralni vágyókat, a napra éhezoket, a kempingezést kedvelőket és a vízi sportok szerelmeseit az Isztria.

Rovinj / Rovingo

A mély öblök és földnyelvek szaggatta part elott fehér sziklák közé szorult kis zöld szigetek tarkállnak, s e csodálatos kék, zöld, fehér kavalkád közepén, ahol a föld és a tenger összeérnek a nap alatt, a város körvonalai bontakoznak ki.

A házakkal benott domb felett a dóm vörös teteje, égre nyúló, karcsú, csúcsos tornyával szinte lebegni látszik.

Ezt a felejthetetlen képet kínálja Rovinj, a nyugat-isztriai part legszebb városa.

Rovinj képek
Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek
Rovinj / Rovingo képek
Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek
Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek Rovinj / Rovingo képek

Forrás: Periféria Kanizsa KftA cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article31.html