Palermói saláta
Dátum: 2005. augusztus 04. csütörtök, 19:21
Rovat: Olaszország

Palermói saláta A salátafélék legnagyobb kultuszát az olasz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél  >>>


A salátafélék legnagyobb kultuszát az olsz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél a kiváló minőségű sassoolajat használják, de készítenek különféle dressingeket is, amelyek ízesitésénél a citrom- és grape-fruitlé adja fő jellegét. Nagy előszeretettel alkalmazzák a kombinált salátákat, amelyeket aszpikban kocsonyázva és díszítve tálalnak.

Palermói saláta

Hozzávalók:

-5 dkg ketchup,
-2 dkg fejes saláta,
-15 dkg csemege uborka,
-2 tojás,
-20 dkg trappista sajt,
-só,
-mustár,
-törött feketebors és
- a tálaláshoz 1 fejes saláta

A kép csak illusztráció

Elkészítés:

A megmosott fejes salátát, a csemege uborkát vékony metéltre vágjuk, a kemény tojásokat, a trappista sajtot megre-szeljük (a sajtból kb. 5 dkg-ot meghagyunk). A ketchupot a reszelt sajttal, a mustárral, sóval és a törött borssal elke-verjük. Hozzáadjuk az előkészített fejes salátát és uborkát, lazán összekeverjük. Tálalásig salátahűtőbe vagy rozsda-mentes tálba téve hűtőszekrényben tároljuk. Tetejét a visszahagyott reszelt sajttal meghintjük.
A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article22.html