Spagetti Siciliana
Dátum: 2005. augusztus 04. csütörtök, 19:01
Rovat: Olaszország

Spagetti Siciliana Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként  >>>


Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként becsülik, és így állandóan fejlesztik konyhatechnikájukat.

Spagetti Siciliana

Hozzávalók (2 személyre):

-400 g paradicsom,
-1 gerezd fokhagyma,
-5 bazsalikom levél,
-frissen ôrölt bors,
-250 g spagetti,
-3 csapott evôkanál olívaolaj,
-50 g reszelt parmezán

Elkészítés:
A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra. Adjunk hozzá fokhagymát, és a bazsalikom felét. Alacsony hôfokon fôzzük kb. 1 órát, közben kevergessük,
Spagetti Siciliana
hogy a paradicsom leve elpárologjon. Ízesítsük borssal. Közben főzzük meg a spagettit, szűrjük le, tegyük tányérokra. Osszuk el rajta a mártást. Öntsünk rá kevés olívaolajat, szórjuk meg sajttal.







A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article21.html