Torino 2006 - Gyorskorcsolya
Dátum: 2006. február 25. szombat, 17:10
Rovat: Olaszország

Torino  2006 - Gyorskorcsolya Huszár Erika videóbírói döntés után bejutott a legjobb 16 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres >>>


Huszár Erika videóbírói döntés után bejutott a legjobb 16 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a torinói téli olimpián.
Az 1500-on előkelő negyedik, 500-on 13. helyen végző magyar versenyző viszonylag könnyű csoportba került az 500-on 12. amerikai Kim Hyo Jung, a fehérorosz Julija Elszakova és a német Ajka Klein mellé. 
Gyorskorcsolya

Huszár jól tartotta pozícióját, ám a futam közepén, amikor a másodikról szeretett volna feljönni az első helyre, német riválisa meglökte, és utána hiába kapaszkodott, harmadikként haladt át a célvonalon. A videóbíró tízperces lassítgatás után hozta meg azt a döntést, hogy a németet kizárja, és Huszár, valamint a dél-koreaiból lett amerikai mehet tovább. (MTI)
A rövidpályás gyorskorcsolya 1992-ben Albertville-ben lett olimpiai szám, és a 2004-es Lillehammer-i olimpián olaszoké volt az aranyérem az 5000 méteres váltóban. A téli sportok forgatókönyve szerint néhány atipikus nemzet, mint Ausztrália és Kína uralják a terepet (mezőny) amint lendületbe jönnek.

Hazánkat Darázs Péter, Knoch Viktor, Darázs Rózsa és Huszár Erika képviseli, mi pedig nem tehetünk mást, mint jó szurkolókhoz méltón drukkolunk a tisztes helytállásért.

A versenyt a torinói Palavela jégcsarnokban rendezik.

Huszár Erika Darázs Rózsa Darázs Péter Knoch Viktor


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article125.html