Madonna di Campiglio
Dátum: 2005. október 30. vasárnap, 10:26
Rovat: Olaszország

Olaszország: Madonna di Campiglio A trentinói síparadicsom az olaszok egyik legkedveltebb téli üdülőhelyének számít, többek között erről a környérből származik Alberto Tomba, >>>


Madonna di Campiglio
Régió: Trentino

Magasság: 1550-2550 m 
Szintkülönbség: 1000 méter 
Sípályák össz. hossza: 90 km 
Sípályák száma: 42
 2  26  14
 5  15  4
Budapest: 900 km 
Webcím:
www.campiglio.it
Madonna di Campiglio - pályatérkép

A trentinói síparadicsom az olaszok egyik legkedveltebb téli üdülőhelyének számít, többek között erről a környérből származik Alberto Tomba, a legnagyobb olasz (volt) sísztár. A 3-Valli lejtőjén kerül megrendezésre minden évben a FIS Világkupa szlalom egy-egy futama.
Gyönyörű ősfenyvesei révén a környék már a Habsburgok idején is felkapott nemesi vadászterület volt, ahol gyakorta megfordultak a császári uralkodócsalád tagjai is. Madonna di Campiglio idegenforgalmát Ferenc József fia virágoztatta fel, melynek nyomán a helység Európa-szerte egyre ismertebbé vált.

Madonna di Campiglio A síterület 1550 m és 2550 m között terül el. Madonnán összesen 24 modern felvonó szolgálja ki az ide érkezőket, melyek között az egyszerű gyereklifttől kezdve az üléseseken keresztül a modern kabinosok is megtalálhatóak. 90 km-es pályarendszere mindig kiválóan karbantartott. Leghosszabb pálya a 7 km-es Grosté, amely ezer méter szintkülönbséget hidal át.
A snowboardosokat funpark várja: van egy szabályos 80 méteres félcső, Bordercross és Fun Box, korlátok, ugratók. A freestyle szerelmesei mellett a mélyhó-terepeket kedvelők is megtalálják itt a kedvükre való pályákat.

Sífutók számára 30 km-nyi futópályát gondoznak a környéken, minden nehézségi fokozatban. A legszebb sífutópálya az 1500 méter feletti magasságban elterülő Malghette körpálya 18 km hosszú.

Madonna pályáiról közvetlenül átcsatlakozhatunk Folgarida -Marilleva pályáira (összesen 35 km), illetve ezekre síterepekre kombinált bérlet is váltható.
Így a besíelhető pályák hossza összesen több mint 120 km. Még igényesebbeknek a 340 km-nyi sípályára belépőt biztosító "SuperSkirama Dolomiti" síbérletet ajánljuk.
Hóbiztossága miatt a téli szezon november végétől április végéig tart.

Madonna di Campiglio

Sízés után: Madonna di Campiglio: siklóernyőzés, snowpark, korcsolyapálya, jégfal mászás, disco.
Pinzolo: uszoda, korcsolyapálya, cur-ling, játszópark gyermekeknek a kabinos lift felső állomásánál (gumitömlős csúszás, ugráló, csúszda stb.), snowpark. És ez még nem minden: az igazán kalandorkedvűek a Ritorta melletti Adamello Brenta parkerdőben jégkunyhóban tölthetnek el egy éjszakát! Az igazán kívácsiak pedig akár kutyaszánon is bejárhatják a környéket!
A fantasztikus alpesi hangulatú városban, melyet az olaszok a Brenta Dolomitok gyöngyszemének neveznek, sétálóutcák, üzletek, valamint vendéglátó- és szórakozóhelyek sokasága várja az ide látogató vendégeket.
A környék nyáron is színes programkínálattal, változatos szabadidős és sportlehetőségekkel várja az üdezöld, hegyi tájak kedvelőit!


Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio
Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio
Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio Madonna di Campiglio


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article116.html