Folgarida - Marilleva (Val di Sole)
Dátum: 2005. október 23. vasárnap, 12:19
Rovat: Olaszország

Olaszország: Folgarida - Marilleva (Val di Sole) Folgarida és Marilleva lényegében két egymás mellett fekvő síparadicsom a Val di Soleban, azaz a "nap völgyében". A síterepet 3000 m-es >>>


Folgarida - Marilleva (Val di Sole)

Magasság: 909-2179 m 
Szintkülönbség: 1270 méter 
Sípályák össz. hossza: 38 km
 4  2  20
Felvonók száma: 23
 5  14  4
Budapest: 880 km 
Webcím: http://www.valdisole.net/

Val di Sole - pályatérkép

Folgarida és Marilleva lényegében két egymás mellett fekvő síparadicsom a Val di Soleban, azaz a "nap völgyében". A síterepet 3000 m-es hegyek koszorúzzák. A sícentrum kitűnő mikroklímájának köszönhetően rendkívül hóbiztos. Folgarida pályái 1200, Marilleva felvonói 900 méter magasságból indulnak.

Különösen kedveltté az teszi, hogy közvetlen lift- és pálya-összeköttetésben van Madonna di Campiglio síterülettel, így egy kombinált síbérlettel több mint 120 km-nyi pályán sízhetünk. Sőt, válthatunk ún. Superskirama Dolomiti Adamello-Brenta síbérletet, amivel akár összesen 340 km pályán sízhetünk (ezekhez 140 felvonó tartozik).
Az 1999-ben a marillevai Halfpipe pályán megrendezett snow-board VB óta a környék e fiatal sportág hódolónak valóságos mekkájává vált.
A természetes havat az Ortler-Cevedale 3500 m feletti csúcsai biztosítják, de ha ez nem lenne elég, akkor hóágyúk gondoskodnak a megfelelő mennyiségű utánpótlásról - s mindezt a lejtők 90 %-án!

A pályagondozás mindkét síterepen rendkívül magas színvonalú, köszönhetően a modern és nagy teljesítményű gépeknek. A két síterepet nemcsak pályák és felvonók, hanem ingyenes síbuszok is összekötik.

A közelben levő úticél: Pelizzano, Mezzana, Cusiano di Ossana, Marilleva
Nyaranta szintén rengeteg vonzó szabadidős és sportlehetőség várja az itt pihenőket - közülük talán a legcsábítóbb a Marilleva 14oo turistaháztól induló gyönyörű panoráma-túraút.


Val di Sole Val di Sole Val di Sole Val di Sole

Folgarida Folgarida Marilleva Val di Sole


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article114.html