Olaszország - Cortina d'Ampezzo
Dátum: 2005. október 21. péntek, 17:39
Rovat: Olaszország

Olaszország - Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Olaszország leghíresebb és legismertebb síparadicsoma, modern felvonórendszere és különböző nehézségű sípályái >>>


Cortina d'Ampezzo
Régió: Veneto

Magasság: 1224-2950 m 
Szintkülönbség: 1726 méter 
Sípályák össz. hossza: 140 km  
20km  60km  60km
 5  8  5  15  19
Budapest: 700 km 
Webcím:
www.cortina.dolomiti.com
www.dolomiti.org/ita/cortina/

Cortina d'Ampezzo - pályatérkép

Cortina d'Ampezzo Olaszország leghíresebb és legismertebb síparadicsoma, modern felvonórendszere és különböző nehézségű sípályái miatt méltán közkedvelt a magyar sízők körében is.

Gyönyörű fekvésű, patinás téli üdülőhely, az 1956-os téli olimpia helyszíne volt, tehát jégstadionnal, bobpályával is rendelkezik. Évente itt rendezik meg a FIS egy-egy alpesi sí futamát, ami igen látványos szokott lenni. A 140 km-es pályarendszerét 52, javarészt modern sílift szolgálja ki. A leghosszabb pálya 7,5 km-es: a Lagazuoi csúcsról indul (2800 m) és Armentarolába érkezik, összesen 1100 méternyi  szintkülönbséget hidal át. A gondosan kezelt sípályákon november végétől egészen május elejéig élvezhetjük a tél örömeit. A völgyből számtalan feljutási lehetőség kínálkozik: húzólifttől az üléseseken keresztül egészen a kabinos felvonókig. A felvonóállomások között minden 20 percben ingyenes síbuszok közlekednek.

A sífutókat 130 kilométer hosszú pálya várja, ezenkívül lehet snowboardozni, szánkózni és helikopteres síelésre is megvan a lehetőség. A sípályákat éjszaka kivilágítják, így ki lehet próbálni az éjszakai síelés különleges élményét is.

Olaszország - Cortina d'Ampezzo

Olaszország - Cortina d'Ampezzo

Fenn, a pályák mellett a Faloria lejtőnél 2100 méter magasan snowboardosoknak funpark van kialakítva, boardercrossal, ugratókkal, és van egy külön buckapálya is. A síterep a Dolomiti Superski első számú sírégiója.

Síelés után számos szórakozási lehetőség kínálkozik a kisvárosban: van korcsolyapálya, jégteke, uszoda, szauna, fedett teniszpályák és természetesen sok-sok szórakozóhely, hangulatos pizzéria.
Kirándulási tipp: Misurina, San Vito di Cadore, Cortinából 2 órás autóúttal elérhetjük Velencét.


Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo
Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo Cortina d'Ampezzo

 

 A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article112.html