Olaszország - Corno alle Scale
Dátum: 2005. október 09. vasárnap, 13:44
Rovat: Olaszország

Olaszország - Corno alle Scale Corno Alle Scale az Appeninekben, a Földközi-tenger közelségében található, Bolognától 70, Firenzétől 80 km távolságra. A síterep mai mérce szerint >>>


Corno alle Scale

Magasság: 1348-1945 m 
Szintkülönbség: 597 méter 
Sípályák össz. hossza: 40 km
 8km  20km  12km
 6  3
Budapest: 1050 km 
Webcím:
www.appenninobianco.it
Corno Alle Scale - Pályatérkép

Corno Alle Scale az Appeninekben, a Földközi-tenger közelségében található, Bolognától 70, Firenzétől 80 km távolságra. A síterep mai mérce szerint ugyan alacsonyan (1348 és 1945 méter között) fekszik, kiterjedt hóágyú-rendszerének köszönhetően a síszezon 150 napig is eltart.

A síközpontok újrafelfedezése az olasz sícsillag, Alberto Tomba személyének is köszönhető, aki a terület népszerűsítője. A Lizzano városa felett fekvő Corno Alle Scale 40 kilométernyi sípályáinak kiszélesítéséhez már az elmúlt években hozzáláttak, biztonságosabbá téve a lejtőket. Hogy izgalmasabbak is legyenek, a nyáron átalakították néhány - többek között az Alberto Tomba 1-es - pálya vonalvezetését. Az egykori síversenyző kedvence itt a Scaffolio-tónál kezdődő 100 méter széles, 1 kilométer hosszú Szlalom Stadion. Érdekesség, hogy e fekete pálya füvesítését a nyáron helikopterrel végezték. A következő években tervezik a pálya kivilágítását és két hatszemélyes ülőlift átadását is.

A fejlesztések másik eredményeként Corno alle Scaleban elkészült egy funpark a hódeszkások és a freestyle sízők számára, illetve egy baby park a legkisebb sízők örömére.

Forrás:
Síelők

Corno Alle Scale

Corno Alle Scale

Corno Alle Scale Corno Alle Scale Corno Alle Scale Corno Alle Scale


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article110.html