Olaszország - Arabba - Marmolada
Dátum: 2005. október 05. szerda, 15:32
Rovat: Olaszország

Olaszország - Arabba - Marmolada A síparadicsom 1450 és 3270 m között fekszik, és két részből áll: Marmolada és Arabba. Malga Ciapelából indul a kabinos felvonó, három szakaszban >>>


Arabba - Marmolada
(Sella Ronda)

Magasság: 1450-3270 m
Szintkülönbség: 1820 méter
Sípályák össz. hossza: 52 km
 7km  23km  22km
Felvonók száma: 18
 4  10  4
 15km       121
Budapest: 733 km 
Webcím: http://www.marmolada.com/
Arabba - Marmolada

A síparadicsom 1450 és 3270 m között fekszik, és két részből áll: Marmolada és Arabba. Malga Ciapelából indul a kabinos felvonó, három szakaszban a Marmolada gleccserre, egészen 3270 m-ig (!). Innen széles és szépen kezelt lejtőkön juthatunk le a csákányos végállomásához.
Itt kétfelé is mehetünk: vagy lemegyünk a csákányos aljáig vagy a kabinos középső állomásig (2950 m). Innen vezet le Olaszország egyik legszebb pályája (12 km hosszú) egészen Malga Ciapeláig, amely 1820 m szintkülönbséget hidal át. Innen további felvonók visznek át az Arabbai síterületre, ahol ülésesek, húzóliftek illetve egy kabinos is van. A pályák itt is szépen karbantartottak és minden nehézségi fokozatban megtalálhatóak. Ezekhez további 52 km sípálya tartozik, ebből 20 km a Marmoladai részhez.
A szezon végén, április 20-ához legközelebb eső szombaton szervezik meg minden évben a nosztalgikus telemark napot Marmolada lejtőin. Az érdeklődők a Rocca Marmolada síiskolában jelentkezhetnek.
Arabba - Marmolada

Arabba - Marmolada
Snowboardosok számára funpark is van, továbbá a pályák mellett egy buckapálya is ki van építve. Marmolada és Arabba bár két külön síterület, de a 2000/2001-es szezontól egy síbérlettel besízhetjük a pályarendszereit. A szezon a gleccseren egész éven át tart, a nem gleccser területeken többnyire december elején kezdődik és április végéig tart. Arabba - Marmolada a Dolomiti Superski régió része.
Pályarendszerük összefüggő, s közvetlenül be lehet csatlakozni a Sella Ronda-i körsíbe.

Ajánló:korcsolyapálya, uszoda, motorosszán, síiskola a felnőttek számára, síiskola a gyermekek számára

Ajánlott útvonal: Budapest-Hegyeshalom-Klagenfurt-Sillian-Cortina d'Ampezzo-Arabba

Arabba - Marmolada Arabba - Marmolada Arabba - Marmolada Arabba - Marmolada


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article109.html