Szlovénia - Golte
Dátum: 2005. október 03. hétfő, 14:24
Rovat: Szlovénia

Golte A mintegy 75 hektárnyi területet magába foglaló goltei sícentrum a Mozirje település feletti hegyoldalon húzódik, igen szép rálátással a Savinje-völgyre, >>>


Golte

Magasság: 1410-1640 m
Sípályák össz. hossza: 12 km
 2km  7km  3km
 15 km  1 km
Szánkópályák : 200 m
 1  2  4
 15

Weblap: 
www.golte.si

Golte

A mintegy 75 hektárnyi területet magába foglaló goltei sícentrum a Mozirje település feletti hegyoldalon húzódik, igen szép rálátással a Savinje-völgyre, a Savinjei Alpokra és a Karavanke-hegység keleti nyúlványaira.
A sípályák nehézségi fokozata könnyűtől a haladóig terjed, a leghosszabbik 1640 méteres. A faluból egy 56 személyes kabinos felvonó visz fel 1400 méter magasra, a Golte hotelig. A menetideje nagyjából nyolc perc. Innen üléses és húzóliftek visznek tovább, egészen 1600 m fölé. A 12 km-es pályarendszer (2 km fekete, 7 km piros és 3 km kék) nagy része hóágyúzott. Összesen hét felvonó: egy kabinos, két üléses és négy húzólift.  A síterület másik részére a két üléses valamelyikével juthatunk át. Itt további három húzólift, és többségében könnyű lejtők találhatóak.
Az extrém sportok kedvelői pedig siklóernyővel repülhetnek, vagy vezetett sítúrán vehetnek részt.

Mindenesetre akár fentről, akár lentről nézzük a fehérbe öltözött, meseszerű Golte egyszerűen lenyűgöz! Itt még találhatunk érintetlen fehér hegyoldalakat, melyek idilli csendjében ereszkedhetünk lefelé.  
A síterepen szálloda és étterem várja a látogatókat, a legkisebbeket pedig remek havon játszási lehetőséget kínáló téli síóvoda!

Ajánló:
A völgyben  elbűvölő alpesi falvak, hangulatos, helyi ételeket kínáló éttermek, farmházak, lovardák várnak.
Síelés után a közeli Topolsica (16 kilométer) termálfürdőben és Dobrna (26 kilométer) gyógyfürdőben pihentethetjük fáradt izmainkat. Uszoda, szauna, fitness, szolárium, masszázs, bárok.
A nyáron idelátogatók is változatos szabaidős és sporttevékenységek közül válogathatnak: sziklamászás, túrázás, barlangászat, siklóernyőzés, hegyikerékpározás.

Ajánlott útvonal: Letenye- Ptuj- Mozirje- Golte

Golte Golte Golte Golte


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article102.html