Szlovénia - Bovec - Kanin
Dátum: 2005. október 02. vasárnap, 20:35
Rovat: Szlovénia

Bovec - Kanin A Bovec felett húzódó kanini síterep azért különleges, mert a szlovéniai sípályák közül csak az itteniek visznek fel 2000 méteres tengerszint feletti magasságig! >>>


Bovec - Kanin

Magasság: 1600 - 2289 m
Szintkülönbség: 689 méter
Sípályák össz. hossza: 15 km
 4km  5km  6km
Felvonók száma: 6
 1  3  2
Budapest: 550 km
Webcím:
www.bovec.si

Bovec - Kanin

A Bovec felett húzódó kanini síterep azért különleges, mert a szlovéniai sípályák közül csak az itteniek visznek fel 2000 méteres tengerszint feletti magasságig! Olyannyira, hogy tiszta időben a legmagasab pontokról ellátni egészen az Adriáig.
Bovec a Trenta völgyben fekszik, innen ered az Isonzó folyó és itt található a több mint 100 m magas Boka vízesés. Magasságának és kiváló mikroklímájának köszönhetően decembertől egészen májusig (néha május végéig) is lehet itt sízni, snowboardozni. A hóval mindig bőségesen ellátott, de időjárási szeszélyeiről ismert Kanint Szlovénia gleccsersíző terepeként is emlegetik. A mintegy 30 hektárnyi összterületen húzódó pályák zömmel könnyű és közepes nehézségi fokozatúak, s magas fekvésüknek köszönhetően az átlagos síterepekéhez képest jóval kisebb a zsúfoltság! Kanin faluból egy 4 személyes kabinos visz fel 1600 m magasra, ahol a felvonó középállomása van, innen szintén a kabinossal tovább mehetünk egészen a csúcsig (2300 m).
A felvonóból és a pályákról is csodálatos a kilátás a környező hegyekre és sziklákra, felejthetetlen élmény! Itt fenn három üléses és egy csákányos felvonó van, melyekhez szépen karbantartott 15 km pálya (4 km fekete, 5 km piros és 6 km kék) tartozik.
Kiváló mélyhósízési lehetőségek vannak, megfelelő hóviszonyok eseten egészen Kanin faluig, a kabinos völgyállomásáig lemehetünk. A völgy másik oldalán még további két húzólift van könnyű pályákkal. A lejtők egy része hóágyúzott.  
A pályák közelében két vendéglátóhely üzemel. Disco, uszoda, szauna, fitness, tekepálya, pizzéria is található.
Bovec - Kanin

Ajánló
Vállalkozókedvűek a még kevésbé ismert sírafting nevű, viszonylag új sportágban tehetik próbára képességeiket.
A nyáron idelátogatókat főként a smaragdzöld Isonzó (Soca) kínálta rafting- és kajakozási lehetőségek vonzzák, de reek kerékpárterepeket is kínál a környék, sőt, golfpálya is található a közelben.
Amennyiben hat vagy hétnapos síbérletet váltunk, akkor az két napra a környékbeli síterepekre is érvényes (Sella Nevea, Tarvisio, Arnoldstein). Bovec közel fekszik az olasz-osztrák-szlovén hármas határhoz.

Ajánlott útvonal:
Budapest - Rábafüzes - Graz - Klagenfurt - Tarvisio - Passo del Predil - Bovec (kb. 580 km)

Bovec - Kanin Bovec - Kanin Bovec - Kanin Bovec - Kanin
Bovec - Kanin Bovec - Kanin Bovec - Kanin Bovec - Kanin


A cikk tulajdonosa: Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
https://www.adriaitenger.hu

A cikk webcíme:
https://www.adriaitenger.hu/article101.html