 |
Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát. >>> |
Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát. Leves: Ha mondjuk a turistának valódi olasz levest tálalnak, akár tévedésre is gyanakodhat, nem hoztak-e leves helyett pastát. Az olasz levesben ugyanis gyakran nagyon bőséges a tésztabetét. Persze ez nem minden levesre áll, sok kizárólag zöldségből készül. |
Minestrone (Zöldségleves)
Hozzávalók (8 személyre):
3 evőkanál napraforgóolaj,
2 evőkanál só,
3 gerezd fokhagyma,
2 nagy hagyma,
2 burgonya,
2 zsenge sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
2 póréhagyma,
2 zellerlevél,
1 fej karfiol,
10 dkg zöldbab,
2 liter forró víz,
30 dkg főtt szárazbab,
3 közepes nagyságú paradicsom,
őrölt fekete bors,
10 dkg makaróni,
reszelt parmezán sajt
|

 |
Elkészítés: Öblös fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a meghámozott, kockára vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a finomra vágott póréhagymát és zellerlevelet, a virágaira bontott karfiolt és a sót. A zöldséget üvegesre pirítjuk, vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon! Lassan hozzáöntjük a forró vizet, fél óra múlva beletesszük a főtt babot, a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a borsot. Lefödve takaréklángon negyvenöt percig főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a darabokra tört makarónit. Parmezán sajttal bőven megszórva, vagy a sajtot külön kínálva tálaljuk.
|
|
| |
Átlagolt érték: 3 Szavazat: 1
|
|