 |
Olaszországban egy dologban biztosak lehetünk: az alapanyagok tökéletesek! Lasagne, farfalle, tortellini, ravioli, penne vagy makaróni -színes vagy fehér, >>> |
Olaszországban egy dologban biztosak lehetünk: az alapanyagok tökéletesek! Lasagne, farfalle, tortellini, ravioli, penne vagy makaróni -színes vagy fehér, száraz vagy friss- tésztából egyszerűen mindenki talál kedvére valót.
|
Csőtészta olasz módon
Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg parajkrém, vagy 40 dkg paraj 10 dkg gépsonka 20 dkg makaróni 2 dkg margarin 2 dkg liszt 1 dl 1,5 %-os tej 1 dl 12 %-os tejföl 10 dkg reszelt sajt |
 |
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: A makarónit forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A margarinból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk úgy, hogy a margarint a liszttel habzásig hevítjük. A tűzről levéve hozzáöntjük a tejet, simára keverjük, és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott gépsonkát, a reszelt sajt felét, a parajt, és sóval, borssal ízesítjük. A makarónit a spenótos masszával rétegezve hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét a reszelt sajt másik felével megszórjuk, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük. 1 adag: 494 kcal
Forrás: mindmegette
|
|
| |
Átlagolt érték: 4 Szavazat: 1
|
|