Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247592
Megjegyzés: 0
Hírek: Torino: Téli olimpia 2006
Torinó: Téli olimpia 2006 Torino nyerte el a következő Téli Olimpiai Játékok megrendezésének a jogát, 2006. február 10-től tizenhét >>>


Torino: Téli olimpia

Torino nyerte el a következő Téli Olimpiai Játékok megrendezésének a jogát, 2006. február 10-től tizenhét napon át hét sportágban több mint nyolcvan ország közel 2500 sportolója versenyzik majd egymással.

Eddig nem sokat lehetett hallani a közeledő eseményről, de két hónappal a játékok megnyitása előtt egyre több újdonságról érkezik hír, miközben az olimpiai fáklya már elindult a görögországi Olympia városából.
Torino polgármestere, Sergio Chiamparino a számos kezdeményezés között azt javasolta, hogy ez igazi olimpia legyen, vagyis az antik hagyományt követve a játékok ideje alatt hallgassanak el a világban a fegyverek, tartsanak nemzetközi tűzszünetet.
Az athéni olimpiát kivéve az összes többit televíziós nézőként éltem át, és ha az olimpiai békére gondolok, természetesen nem felejthetem a '74-es müncheni olimpia tragédiáját, Mexikóvárosban a diáktüntetés véres elfojtását. 
Torinó: Téli olimpia 2006

Az amerikai futók tiltakozását sem felejtem, amikor kezüket ökölbe szorították, így követelve színes bőrű testvéreik jogainak az elismerését, vagy azt, amikor az Egyesült Államok bojkottálta a moszkvai olimpiát - ezek mind olyan epizódok, amelyek azt mutatják, hogy az olimpia jóban és rosszban az államok és a népek közötti viszonynak is a tükre. Remélem, hogy a torinói olimpiára úgy fogunk visszaemlékezni, hogy a béke és az egyetértés pillanata volt, még ha rövid ideig is" - hangoztatta Torino polgármestere.
Eddig a nyitóünnepség jegyeinek a felét adták el, és húszezer önkéntes jelentkezett a játékok lebonyolításában való részvételre.

Torino: Téli olimpia 2006

Torino: Téli olimpia 2006
Magyarország Híradó online

Több százezer jegy eladatlan a torinói téli olimpiai játékokra. Az eddigi eladási eredmények a szervezőket is sokkolták, akik Olaszországban televíziós kampányt indítottak a játékok népszerűsítése érdekében. Az olimpiára való utazások iránti magyarországi érdeklődés gyakorlatilag nulla.

Kevesebb mint 30 nap van hátra a torinói téli olimpiai játékok február 10-ei kezdetéig, de még mindig több százezer eladatlan jegy van az értékesítőknél, és a jelek szerint szabad szállodai szobát se lesz nehéz találni a 2500 sportolót, tízezer újságírót és egymillió sportszeretőt váró olaszországi városban. Bár sokak szerint az eladások a következő hetekben felgyorsulnak, a jelek nem kedvezőek, ugyanis a 2002-es játékokat rendező egyesült államokbeli Salt Lake City egy hónappal a nyitás előtt már 95 százalékos eladási aránynál járt, az 1998-ban olimpiai várossá vált Nagano pedig 89


százaléknál, miközben a torinói szervezőbizottság csupán 60 százaléknyi eladott jegyet tud felmutatni. Az összes eseményre lehet még jegyet kapni, még a népszerűségi versenyt tradicionálisan vezető női műkorcsolya döntőjére is. A kiábrándító eladási adatok a szervezőket is sokkolták, akik Olaszországban televíziós kampányt indítottak a játékok népszerűsítése érdekében. Sokak szerint azonban a hirdetésekkel egy kicsit elkésett a város, amely költségtakarékossági okokból épp a marketingkiadásokat fogta vissza az utóbbi időben. 
Az eddig 15 milliárd dollárba kerülő, 16 napos torinói olimpia népszerűtlenségét több okkal lehet magyarázni. Nem tett jót az olimpiának a nyári játékokon kirobbant doppingbotrány-sorozat, és az olaszországi rendezőknek a római kormány Egyesült Államokat támogató külpolitikája miatt külön fel kell készülniük a fokozott terrorveszélyre is.


Torinóban a rendvédelmi erőknek figyelemmel kell kísérniük a globalizációellenes politikai csoportokat is, a szinte minden nemzetközi eseményen megjelenő tüntetők ugyanis már bejelentették, hogy a játékok megzavarására készülnek.
Az amerikai sportrajongók közül többen az erős euró miatt nem kelnek át az óceánon, ez ugyanis jelentősen megdrágítja az ittlétet.
Az árak eközben széles skálán mozognak, hiszen bár a jegyek többségét 25 és 60 dollár közötti áron kínálják, a jégkorongdöntőért már 650 dollárt kell fizetni, míg a jégtánc fináléjának prémium jegye 1470 dollárba kerül.
A téli olimpiára való utazások iránti magyarországi érdeklődés gyakorlatilag zérus - összegezhetők a Napi Gazdaság által megkérdezett utazásszervező irodák tapasztalatai.
Torino: Téli olimpia 2006

Az árak nagyon magasak, az olimpia idejére egy kétfős apartman bérleti díja egy hétre az 500-600 ezer forintot is elérheti. Nemcsak az olimpiai helyszínek, hanem a Torinóhoz közel - akár francia területen - fekvő síterepek árai is jelentősen magasabbak a játékok idején. Sőt, az olimpia negatívan is befolyásolhatja az utazási szándékokat, s nemcsak a magas árak miatt, hanem a várható tömeg, valamint út- és (sí)pályalezárások miatt - olvasható a Napi Gazdaságban.


 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Olaszország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
Bibione

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4
Szavazat: 5


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Olaszország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista