Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!



Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247509
Megjegyzés: 0
Gasztronómia: Minestrone (Zöldségleves)
Minestrone (Zöldségleves) Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát. >>>


Zöldségből aztán bárkinél többet fogyasztanak a római idők óta, amikor már mai formájában termelték a salátát és többfajta káposztát.
Leves: Ha mondjuk a turistának valódi olasz levest tálalnak, akár tévedésre is gyanakodhat, nem hoztak-e leves helyett pastát. Az olasz levesben ugyanis gyakran nagyon bőséges a tésztabetét. Persze ez nem minden levesre áll, sok kizárólag zöldségből készül.

Minestrone (Zöldségleves)

Hozzávalók (8 személyre):

  • 3 evőkanál napraforgóolaj,
  • 2 evőkanál só,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 nagy hagyma,
  • 2 burgonya,
  • 2 zsenge sárgarépa,
  • 2 petrezselyemgyökér,
  • 2 póréhagyma,
  • 2 zellerlevél,
  • 1 fej karfiol,
  • 10 dkg zöldbab,
  • 2 liter forró víz,
  • 30 dkg főtt szárazbab,
  • 3 közepes nagyságú paradicsom,
  • őrölt fekete bors,
  • 10 dkg makaróni,
  • reszelt parmezán sajt


  • Elkészítés: Öblös fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a meghámozott, kockára vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a finomra vágott póréhagymát és zellerlevelet, a virágaira bontott karfiolt és a sót. A zöldséget üvegesre pirítjuk, vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon! Lassan hozzáöntjük a forró vizet, fél óra múlva beletesszük a főtt babot, a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a borsot. Lefödve takaréklángon negyvenöt percig főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a darabokra tört makarónit. Parmezán sajttal bőven megszórva, vagy a sajtot külön kínálva tálaljuk.



     
    Kapcsolódó linkek
    · Cikk keresés: Olaszország
    · Publikálta: Deleira


    A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
    Bibione

    Cikk értékelése
    Átlagolt érték: 3
    Szavazat: 1


    Értékeld ezt a cikket:

    Kiváló
    Nagyon jó
    Jó
    Átlagos
    Rossz

    Beállítások
     Hirdetések
    Kapcsolódó rovatok

    Adriai tengerOlaszország

    Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

    Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
    © 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista