Adriai-tenger - Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Montenegró
ADATAID  •   FÓRUMOK  •   KÉPGALÉRIA  •   LINK KÜLDÉS  •   LINKEK  •   ROVATOK  •   HÍREINK  •   AJÁNLJ MINKET  •   E-MAIL  •   VALUTAVÁLTÓ  •   IDŐJÁRÁS
Szponzorált linkek
Bővített menü
 Főoldal

 Kommunikáció
 Fórum
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szavazások
 Híreink
 Rovatok
 Hírküldés
 Hírek archívuma
 Letöltések, Linkek
 Linkek
 Link küldés
 Információk
 Szavazások
 Toplisták
 Valutaváltó
 Személyes terület
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Keresés
 Naplók
 Adataid
 Utazási információk
 Utazás Horvátország
 Utazás Montenegró
 Utazás Olaszország
 Utazás Spanyolország
 Utazás Szlovénia
 WYW Linkek
· Utazás
· Horvátország
· Horvát-apartman
· Horvát-szigetek
· Olaszország
· Szlovénia
Hirdetés


Kategóriák
Szavazás
Hová utaznál szívesebben?

Tengerpart
Balaton
Hegyvidék
Sivatag
Esőerdő
Mindegy, csak ne a négy fal között legyek!



Eredmények
Szavazások

Szavazat: 247506
Megjegyzés: 0
Gasztronómia: Olasz tészták
Olasz tészták Olasz konyha... Már a gondolatára is működésbe lépnek az ízlelőbimbóink. Néhány jó tanács és megfelelő hozzávalók segítségével hipp-hopp az asztalra varázsolhatjuk Itáliát. >>>


Olasz tészták

Olasz konyha... Már a gondolatára is működésbe lépnek az ízlelőbimbóink. Néhány jó tanács és megfelelő hozzávalók segítségével hipp-hopp az asztalra varázsolhatjuk Itáliát. És ne lepődjünk meg, ha az egész család így kiált majd fel: Mamma mia!
Olaszországban egy dologban biztosak lehetünk: az alapanyagok tökéletesek!

A tészta
Lasagne, farfalle, tortellini, ravioli, penne vagy makaróni -színes vagy fehér, száraz vagy friss- tésztából egyszerűen mindenki talál kedvére valót. Mivel Olaszországban minden étkezéskor esznek tésztát, érthető, miért a rengeteg fajta. Nem mindegy az sem, hogy mennyi tésztát számolunk a különböző fogásokhoz.
Ha előételként esszük (olaszosan), 5-7 dekát számoljunk fejenként, 3 dekát, ha a levesbe tesszük (cérnametélt, tortellini vagy ravioli ehhez tökéletes), és 6-10 dekát, ha köretnek szeretnénk tálalni húsok vagy halak mellé.
Olasz tészták

A főzés titka avagy al dente

- Tegyünk fel vizet (1 litert számoljunk 10 dkg tésztára), majd amikor forrni kezd, tegyünk bele sót (1 dekát 10 dkg tésztához) és egy evőkanál olívaolajat. Az olaj azért fontos, mert meggátolja, hogy az edényből kifusson a víz.
- Szórjuk a tésztát a vízbe, gyors mozdulattal keverjük meg. Ezután rendszeresen kóstoljuk, ugyanis ez az egyetlen módja, hogy megállapíthassuk, mikor van kész a tésztánk. A csomagoláson található főzési idő csak útmutató. A tésztát mindenki másképp szereti.
- A száraztészták mérete a főzés során háromszorosára duzzad. Vagyis 5 dkg száraztészta 15 dkg kifőtt tésztának felel meg.

Forrás:
mindmegette
Olasz tészták - Raviolli


 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Olaszország
· Publikálta: Deleira


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Olaszország:
Bibione

Cikk értékelése
Átlagolt érték: 3.33
Szavazat: 3


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Beállítások
 Hirdetések
Kapcsolódó rovatok

Adriai tengerOlaszország

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
© 2005. Adriai-tenger utazási információs portál DVD Top Toplista